MyRadioOnline.ro

Image
Image

Eurovision 2023 nu va fi

organizat în Ucraina, câştigătoarea din acest an a competiţiei, fiind posibil ca ţara clasată pe locul doi să găzduiască viitoarea finală.

European Broadcasting Union (EBU) a anunţat, vineri, că Eurovision 2023 nu va fi organizat în ţara câştigătoare din cauza faptului că ar putea exista probleme de securitate din cauza războiului, anunţă România TV.

Eurovision 2023 s-ar putea ţine în Marea Britanie

European Broadcasting Union (EBU) a transmis, într-un comunicat, că războiul din Ucraina a făcut imposibilă începerea celor 12 luni de pregătiri necesare pentru organizarea concursului de anul viitor. Drept urmare, ediția din 2023 a Eurovision ar putea fi organizată în Marea Britanie, ţara care s-a clasat pe locul doi anul acesta, transmite sursa citată.

„EBU vrea să mulţumească postului UA:PBC pentru cooperarea sa deplină şi angajamentul său în explorarea tuturor scenariilor posibile în săptămânile care au trecut după victoria obţinută de Kalush Orchestra pe 14 mai la Torino şi îşi exprimă tristeţea şi dezamăgirea că ediţia de anul viitor a concursului nu poate fi organizată în Ucraina. EBU a susţinut UA:PBC într-o gamă diversă de domenii de la începutul invaziei. Ne vom asigura că acest sprijin va continua să se manifeste pentru ca UA:PBC să poată să îşi menţină serviciile indispensabile pe care le furnizează cetăţenilor ucraineni. Ca urmare a acestei decizii şi în concordanţă cu regulamentele şi pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuţii cu grupul BBC, ca reprezentant al ţării clasate pe locul al doilea în acest an, pentru a deveni o posibilă gazdă a concursului Eurovision în 2023 în Marea Britanie. Ne vom asigura că victoria Ucrainei va fi reflectată pe deplin în show-ul de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuţiile pe care le vom purta cu gazda care va fi aleasă”, precizează comunicatul publicat de EBU.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/eurovision-2023-nu-se-va-%C5%A3ine-%C3%AEn-ucraina-ce-%C5%A3ar%C4%83-va-g%C4%83zdui-competi%C5%A3ia.html

Most Read