MyRadioOnline.ro

Image
Image

Finlanda trebuie să solicite aderarea

la alianța militară NATO „fără întârziere", au declarat joi președintele finlandez Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin, o schimbare majoră de politică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina, transmite HotNews.ro citând Reuters.

Finlanda care împarte cu Rusia o frontieră de 1.300 km și-a intensificat treptat cooperarea cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în calitate de partener după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Până la invazia Rusiei în Ucraina, țara nordică s-a abținut de la aderare pentru a menține relații de prietenie cu vecinul său estic.
Opinia finlandezilor cu privire la NATO s-a schimbat rapid după ce Rusia a inițiat ceea ce numește o "operațiune specială" în Ucraina.

Potrivit sursei citate, sprijinul public finlandez pentru aderarea la NATO a crescut la cifre record în ultimele luni, ultimul sondaj realizat de televiziunea publică YLE indicând că 76% dintre finlandezi sunt în favoarea aderării și doar 12% împotrivă, în condițiile în care sprijinul pentru aderare era de doar aproximativ 25% în anii de dinaintea războiului din Ucraina.

 

Foto stirileprotv.ro.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/finlanda-anun%C8%9B%C4%83-c%C4%83-va-cere-aderarea-la-nato.html

Most Read