MyRadioOnline.ro

Google Maps este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune servicii care au fost create în era internetului. Practic, în prezent, este plin de funcții utile, inclusiv de informații în timp

real despre congestionarea traficului, ceea ce te ajută foarte mult.

De unde își ia Google Maps aceste date?

Congestionarea traficului este reprezentată în Google Maps cu trei culori: verde, portocaliu și roșu.

Verde: Traficul se desfășoară fără probleme și nu există întârzieri.
Portocaliu: Este posibil să întâmpini trafic moderat și întârzieri.
Roșu: Există întârzieri în trafic. Cu cât roșul este mai închis, cu atât traficul se mișcă mai lent.

Până la sfârșitul anilor 2000, Google obișnuia să colecteze date de la senzorii de trafic, dar și de la camere. Aceste dispozitive au fost amplasate pe drumuri de către departamentele guvernamentale de transport și diverse companii private.

Senzorii și camerele de trafic folosesc o varietate de senzori și camere pentru a detecta traficul. Aceste informații sunt apoi utilizate în diverse scopuri, inclusiv de Google Maps, după cum deja ai ghicit.

În zilele noastre, Google primește o mulțime de informații despre trafic chiar de la tine. Adică, dacă utilizezi Google Maps pe telefon cu permisiunea de locație acordată, ești de acord și cu preluarea de date.

Mai mult, Maps își poate da seama de timpul mediu necesar oamenilor pentru a parcurge o anumită porțiune de drum la anumite ore și zile.

Atât de mulți oameni folosesc Google Maps încât Google poate obține informații precise ale traficului doar folosind locația ta, în timp real.

De fapt, nici măcar nu are nevoie de atât de mulți oameni pentru a „ghici” ce se întâmplă în trafic. Îți calculează viteza și presupune că, dacă mergi mai lent, există ambuteiaje – deși, trebuie să recunoaștem că această metodă nu e mereu cea mai eficientă, de vreme ce încă există suficienți șoferi care preferă să circule cu viteze extrem de reduse.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/?p=565216

Most Read