MyRadioOnline.ro

Evoluția tehnologică te poate lăsa fără permis, dar îți poate salva viața. Se pare că oamenii legii au descoperit o metodă prin care efectiv te scanează la volan și văd dacă

folosești telefonul mobil în timp ce șofezi. Dacă ești prins, suporți consecințele legale, dar cert este că nu te poți feri de inteligența dispozitivelor.

Momentan, tehnologia e testată în Marea Britanie, dar dacă va da rezultate, cu siguranță metoda va fi importată și de alte țări, pentru a descuraja oamenii să folosească telefonul mobil sau alte gadget-uri, în timp ce șofează.

Metoda constă în faptul că autoritățile plasează o dubiță la marginea drumurilor pe care vor să le urmărească. Duba conține tehnologie cu ajutorul căreia sunt depistați șoferii ce încalcă legea.

Poliția vede și dacă ai centura de siguranță, efectiv știe tot ce faci ilegal în mașină

Furgoneta, care poate verifica, de asemenea, dacă șoferii sau pasagerii poartă centura de siguranță, este echipată cu mai multe camere care captează imagini ale vehiculelor care trec pe lângă ea.

Apoi, imaginile sunt analizate cu ajutorul unui soft bazat pe inteligență artificială, care dă „verdictul”, adică transmite dacă se constată încălcări ale legislației, pe cele două teme, sau nu.

Desigur că e posibil ca o astfel de tehnologie să te enerveze, la prima vedere, fiindcă ai încredere în abilitățile tale de șofer și nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție o nenorocire, dacă dai un mesaj scurt sau nu porți centura.

În fapt, un accident poate avea loc oricând, iar la nivel național, anual, numeroase accidente rutiere sunt cauzate de lipsa de atenție, pe fondul folosirii telefoanelor mobile de către șoferi.

O analiză din 2020 arată că suntem țara cu cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație în Uniunea Europeană (85 de morți la un milion de locuitori). Concret, 1.646 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier.

Prin urmare, inovația tehnologică ne poate salva viețile!

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2022/metoda-secreta-a-politiei-prin-care-te-scaneaza-la-volan-daca-tii-telefonul-in-mana-chiar-si-sub-o-haina-ia-ti-adio-de-la-permis/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All