MyRadioOnline.ro

Au trecut deja aproape patru ani de când Apple a reproiectat MacBook Air, adăugându-i un ecran Retina, iar upgrade-urile continuă și în ziua de astăzi.

a primit încă un upgrade important la sfârșitul anului 2020, fiind unul dintre primele computere livrate cu celebrul M1, de la Apple.

Cipul M2 vine și pe MacBook Air, nu numai pe Pro

După cum era de așteptat, Apple face încă un pas în față cu MacBook Air, pe care pune acum noul M2, dar și un ecran mai mare, de 13,6 inchi. De asemenea, include MagSafe pentru prima dată în ultimii ani. Are și două porturi Thunderbolt și o mufă pentru căști.

Cipul M2 vine cu un procesor cu 8 nuclee, un GPU cu 10 nuclee și până la 24 GB de RAM, cu toate că modelul de bază vine cu doar 8 GB de RAM și un GPU cu 8 nuclee.

Partea bună este că nu se face rabat de la baterie. Gigantul promite 18 ore de viață pentru MacBook Air, adică, în medie, o zi de utilizare, în timp ce te joci video sau chiar randezi, ceea ce se poate spune și despre fratele său mai mare.

Deține o cameră web de 1080p, despre care Apple declară că are o rezoluție de două ori mai mare și o performanță tot de două ori mai mare, la lumină scăzută, față de camera anterioară MacBook Air. Tastatura o imită și pe cea de pe noul MacBook Pro, cu un rând de taste funcționale de dimensiune completă.

Designul său amintește, de asemenea, de noul MacBook Pro, carcasa fiind un pic mai mai „pătrată”. Partea proastă este că prețul va fi semnificativ mai mare: 1.199 de dolari, la pornire.

Totuși, va trebui să cumperi un MacBook Pro dacă ai nevoie de funcții avansate, Air fiind doar o variantă un pic mai light, cu toate că destul de abilă și ea.

MacBook Pro M2 va avea un preț de pornire de la 1.299 dolari, atunci când va fi lansat, în iulie.

Trebuie, totuși, menționat că există marea posibilitate ca cele două să concureze direct, de vreme ce MacBook Air se prezintă foarte bine și un pic mai ieftin, comparativ cu modelul Pro.

Așadar, achiziționarea unuia sau a altuia va fi condiționată de diferențele dintre ele, dar și de nevoile tale. Dacă îți plac „finețurile” și ai banii necesari, vei opta pentru varianta Pro de la Apple, desigur. Dacă te mulțumești cu mai puțin, cu toate că puținul acesta începe să fie din ce în ce mai mult, Air, s-ar putea să fie ceea ce ai nevoie.

Cu alte cuvinte, cele două dispozitive încep să-și egaleze diferențele dintre ele – atât la performanță, cât și la preț.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2022/macbook-air-si-macbook-pro-echipate-cu-noul-m2-care-e-mai-avantajos-pe-care-l-ai-cumpara/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All