MyRadioOnline.ro

Piața criptomonedelor traversează o perioadă tulbure, marcată de scăderi, instabilitate și o tot mai redusă încredere în rândul investitorilor. Experții vorbesc despre o așa-zisă „iarnă a criptomonedelor”.

Companiile

globale care operează tranzacții cu monede digitale încep să facă un pas în spate în privința dezvoltării afacerii. Din cauza condițiilor vitrege ale pieței, managerii cripto încearcă să abordeze o atitudine cât mai precaută posibil.

Coinbase, de exemplu, îngheață angajările, până când apele tulburi ale pieței se vor calma.

Directorul Brock a anunțat, pe site-ul oficial al companiei, că momentan se stopează noile angajări. De asemenea, oficialul a mai precizat că anulează mai multe oferte de locuri de muncă deja acceptate de potențialii lucrători, invocând „condițiile actuale ale pieței și eforturile continue de prioritizare a afacerii”.

Angajații se declară dezamăgiți de decizia companiei, iar unii dintre ei spun că riscă să aibă de suferit serios în carieră din cauza acestui fapt. Cel puțin două persoane care urmează să fie angajate de Coinbase spun că își pot pierde viza OPT (Optional Practical Training) din cauza ofertei anulate

Sunt mari probleme și pe zona NFT

Compania se confruntă, de asemenea, cu probleme pe zona de NFT, lansată în
luna mai pe scară largă.

Conform datelor de la Dune Analytics vizualizate de The Motley Fool , 4.132 de persoane au achiziționat un NFT pe platformă în 19 zile de la lansare, iar vânzările brute s-au ridicat la 875.000 de dolari, sau o medie de 46.000 de dolari pe zi. Nu ajută cu nimic faptul că vânzările NFT sunt în scădere în ansamblu, scăzând la aproximativ 19.000 de vânzări pe săptămână la începutul lunii mai, spre deosebire de vânzările de 225.000 de NFT realizate în septembrie.

Compania avea planuri mari de dezvoltare pe zona resurselor umane, pentru anul în curs. Deja, în primul trimestru, se făcuse angajări masive. 1.218 de angajați au fost recrutați de companie numai de la începutul anului. În prezent, datele oficiale aferente primului trimestru din 2022 indică un număr total de angajați de 4.948.

De asemenea, se estimează că mii de criptomonede urmează să dispară în perioada următoare. Sistemul ar fi ajuns la saturație deja. În lume sunt aproximativ 19.000 de criptomonede și nu e nevoie de atât de multe, cred specialiștii.

”Cred că se pune o întrebare, dacă avem nevoie sau nu de 19.000 de monede astăzi. În lumea reală există poate 180 de valute”, afirmă Brad Garlinghouse, CEO al companiei de plăți transfrontaliere Ripple.

Investitorii sunt tot mai temători, iar riscurile de pe piață sunt mari, în condițiile în care nu toate monedele sunt demne de a merita să fie cumpărate, fiind extrem de volatile.

”Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută cu problema Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchainuri, prea multe monede. Asta derutează utilizatorii și aduce și anumite riscuri pentru utilizatori”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundației Web3, pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, săptămâna trecută.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2022/ce-este-iarna-criptomonedelor-ce-se-intampla-cu-bitcoin-nft-urile/

Most Read