MyRadioOnline.ro

Mai mulți jucători din industria criptomonedelor au declarat pentru CNBC că mii de monede digitale se vor prăbuși, în timp ce numărul de blockchain-uri existente va scădea în următorii ani.

Există peste 19.000 de criptomonede și zeci de platforme blockchain. O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste criptomonede. Prăbușirea recentă a așa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD și a monedei digitale asociate, care a trimis unde de șoc în piață, a adus în atenție miile de criptomonede existente și ipoteza dacă vor supraviețui toate.

„Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută cu problema Terra este că suntem în stadiul în care, practic, există prea multe blockchain-uri, prea multe monede. Și asta derutează utilizatorii și aduce și anumite riscuri pentru utilizatori”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundației Web3, pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, săptămâna trecută.

„Ca la începutul internetului, aveai o mulțime de companii dotcom și multe dintre ele erau înșelătorii și nu aduceau nicio valoare, iar toate acestea au fost eliminate. Și acum avem companii foarte utile și legitime”.

Viitorul criptomonedelor e sumbru

Brad Garlinghouse, CEO al companiei de plăți blockchain transfrontaliere Ripple, a spus că probabil că vor exista „zeci” de criptomonede care vor rămâne în viitor. „Cred că se ridică o întrebare: dacă avem nevoie sau nu de 19.000 de monede noi astăzi. În lumea reală, există poate 180 de valute”, a spus Garlinghouse.

De asemenea, directorul pentru investiții Guggenheim, Scott Minerd, a adăugat și mai mult pesimism săptămâna trecută, când a spus că majoritatea cripto-urilor sunt „junk”, dar că Bitcoin și Ethereum vor supraviețui.

Comentariile din industrie vin pe măsură ce piața criptomonedelor continuă să simtă presiune. Bitcoin a scăzut cu peste 50% față de cel mai mare record pe care l-a atins în noiembrie, cu multe alte monede digitale mult mai scăzute față de maximele lor istorice.

Multe platforme blockchain diferite luptă pentru o poziție de lider în industrie. Dar Brett Harrison, CEO al schimbului de criptomonede FTX U.S., a spus că sutele existente în prezent nu vor supraviețui toate.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2022/viitorul-criptomonedelor-nu-e-deloc-roz-avertismentul-analistilor/

Most Read