MyRadioOnline.ro

Image
Image

       Viața este pentru fiecare

dintre noi un izvor de bunăstare, împlinire, dar și neîmplinire, presărată cu momente frumoase, dar și cu dificultăți peste care trebuie să trecem. 

       Dar, mai presus de toate, viața este imprevizibilă, iar asta ne întristează, în special când imprevizibilul este neplăcut și ne aflăm la o vârstă cu un oarecare sentiment de neputință, adică, vârsta a treia. O vârstă frumoasă, datorită sentimentului de împlinire pentru toate realizările, dar și eșecurile peste care am trecut într-un mod sau altul.         

           Este frumoasă, datorită sentimentului de liniște pe care pensionarea îl oferă.  Este presărată cu momente incredibile petrecute cu nepoții, atât de dragi nouă. Este perioada în care ne putem bucura pe deplin de noi și de familia noastră.        

           Dar, vârsta a treia este marcată uneori de suferințe fizice care îi împiedică pe vârstnici să desfășoare activitățile zilnice așa cum și-ar dori. Pentru mulți dintre aceștia, igiena zilnică sau prepararea hranei sunt imposibil de realizat, fapt ce le provoacă frustrare și neputință.

        Boli incurabile, tulburări neurologice, diabet, boli cardiovasculare, pareze în urma AVC-urilor sau a altor probleme de sănătate sunt dificultăți cărora vârstnicii de multe ori nu le pot face față, și astfel se întâmplă ca aceștia să-și piardă parțial sau integral autonomia. 

         Nu se mai pot bucura de viață, pentru că nu mai au capacitatea să se îngrijească singuri, iar familia de foarte multe ori nu reușește să le asigure necesarul de care vârstnicii au nevoie, care să le ofere o calitate a vieții așa cum aceștia merită. 

Azil de bătrâni sau nu? Este aceasta o soluție pentru vârstnicul care nu se poate îngriji singur?

        Sunt nenumărate motive pentru care familia nu poate avea grijă de un vârstnic bolnav, care nu se poate deplasa sau îngriji, și astfel ajung să apeleze la soluția instituționalizării. 

        De foarte multe ori, familia extinsă și prietenii critică o astfel de decizie, dar oricât de bine ar fi tratați acasă, în mediul lor de viață, nu dispun de servicii specializate de calitate care să le ofere o viață cât de cât normală. Acasă, uneori rămân singuri, pentru că nu vor putea fi supravegheați în permanență, astfel încât să beneficieze de sprijinul de care au nevoie și de suport emoțional.

          De aceea, un cămin pentru persoane vârstnice este soluția ideală. Este o soluție care le poate îmbunătăți viața, prin asistență medicală de specialitate, suport terapeutic, respect acordat și tot soiul de activități suportive, interactive sau proactive în care persoanele vârstnice sunt implicate într-un astfel de centru.

           Lipsa de respect față de ‘bătrâneii’ noștri este din ce în ce mai mare, iar suportul pe care îl poate oferi Azilul de Bătrâni Casa Nur Timișoara, atât unei persoane vârstnice, cât și familiei acesteia, este foarte important. Pentru că, astfel, reușește să însenineze cerul de deasupra ochilor lor.

        Amos Bronson Alcott spunea că triumful peste bătrânețe înseamnă să-ți menții inima neridată, plină de speranță, bunătate și veselie. Adevărat grăia. 

             Tu ai șansa să-l ajuți să-și mențină inima neridată.

           Ajută persoana vârstnică din familia ta să aibă parte de sprijin permanent, să nu se simtă singur. Oferă-i posibilitatea de a fi îngrijit în cele mai bune condiții, de către personal specializat, de către “EXTENSIA” familiei de origine.

             Tu decizi cum se bucură de viață persoana vârstnică din familia ta!

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto: pexels

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/azil-de-b%C4%83tr%C3%A2ni-sau-nu-solu%C8%9Bia-pentru-v%C3%A2rstnicul-care-nu-se-poate-%C3%AEngriji-singur.html

Most Read