MyRadioOnline.ro

Image
Image

Grupul italian Enel, care a

anunţat marţi vânzarea activelor din România anul viitor, vine cu precizări şi arată că toate activităţile operaţionale ale companiei în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali.

“Toate activităţile operaţionale ale Enel în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiţi”, anunţă compania potrivti News.ro.

”Am decis să ieşim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obţinem o creştere suplimentară în viitor. Am ”saturat” spaţiul pentru investiţii în reţele si am ajuns – mai mult sau mai puţin – într-o poziţie pe segmentul de clienţi şi de producţie care nu mai oferă multe posibilităţi de creştere. Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal şi de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai răi decât multe altele. Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextul preţurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alţii. Trebuie să ne descurcăm în această situaţie cât de bine putem. Dar nu este o judecată în această privinţă, ci doar faptul că spaţiul de creştere potenţială suplimentară în ţară este foarte limitat. S-ar putea spune că este mai degrabă o recunoaştere a faptului că am făcut o treabă bună, că România are o bază bună, iar o vânzare monetizează, într-un mod bun, valoarea pe care am creat-o. Este o judecată pozitivă a României, o recunoaştere a muncii bune făcute acolo”, a declarat  Francesco Starace, CEO şi director general al Enel conform sursei citate.

Anunţul ENEL privind vânzarea activelor din România nu presupune ieşirea din piaţa de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acţionariatului, a transmis marţi  preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Dumitru Chiriţă.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/economie/enel-precizeaz%C4%83-toate-activit%C4%83%C5%A3ile-opera%C5%A3ionale-din-rom%C3%A2nia-se-desf%C4%83%C5%9Foar%C4%83-%C5%9Fi-vor-continua-s%C4%83-se-desf%C4%83%C5%9Foare-%C3%AEn-mod-normal%2C-f%C4%83r%C4%83-a-afecta-clien%C5%A3ii-finali.html

Most Read