MyRadioOnline.ro

Image
Image

Dr. Carmen Zapucioiu, medic primar

pediatru şi medic specialist în pneumologie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală a declarat potrivit News.ro că la unitatea de primiri urgenţe ajung zilnic în jur de 400 de copii care au boli respiratorii şi că secţiile de specialitate sunt arhipline.

Conform sursei citate, cei mai mulţi dintre copii rămân internaţi în spital şi au nevoie de oxigen pentru că suferă de pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie. În spital există un centru pentru depistarea agenţilor patogeni care duc la infecţii respiratorii, astfel încât medicul a putut explica faptul că virusul sinciţial respirator şi rino-virusurile sunt cele care circulă cel mai mult în această perioadă şi că aceste virusuri dau forme severe de boală. Poluarea, spune medicul, este de asemenea un factor important care agravează boala.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Citește mai mult pe news.ro. Foto ilustrativ digi24.ro.

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/sec%C5%A3ii-arhipline-cu-copii-care-au-insuficien%C5%A3%C4%83-respiratorie-virusul-sinci%C5%A3ial-respirator-%C5%9Fi-rinovirusurile-dau-forme-severe%2C-copiii-au-nevoie-s%C4%83-fie-pu%C5%9Fi-la-oxigen.html

Most Read