MyRadioOnline.ro

Image
Image

Muzeul Județean de Istorie și

Arheologie Prahova și Muzeul "Ion Luca Caragiale" Ploieşti găzduiesc, vineri, evenimentul în cadrul căruia va fi lansată biografia "Ion Luca Caragiale: Viaţa şi opera", organizat de Didactica Publishing House.

"Ion Luca Caragiale: Viaţa şi opera" este o biografie de atmosferă, bazată pe o abordare mai puţin convenţională asupra activităţii unuia dintre autorii care a influenţat semnificativ literatura română. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie din Ploieşti, din str. Toma Caragiu, nr. 10, în prezenţa autorului, prof. Gabriela Gîrmacea, şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

"Prin intermediul cărţii pe care o lansăm la Ploieşti, ne propunem să aducem în atenţia publicului biografia de atmosferă. A fost scrisă cu intenţia de a contura contextul în care Caragiale a creat, evidenţiind fapte, mentalităţi şi idei pentru a contura repere în înţelegerea operei. Ilustraţiile, fotografiile, cronologia celor mai importante momente în evoluţia mişcării teatrale constituie un demers de apropiere a cititorului pentru a citi şi a înţelege opera lui I. L. Caragiale", a precizat prof. Gabriela Gîrmacea, autorul biografiei.

La finalul lucrării se află o carte de buzunar cu schiţe reprezentative din opera scriitorului, o modalitate de a interacţiona cu opera lui Caragiale uşor şi un detaliu ce îşi propune să îi apropie şi mai mult pe cititorii de vârstă şcolară de creaţia clasică.

"Ne dorim să atragem spre lectură generaţiile tinere, să le trezim prin intermediul cărţilor curiozitate şi dorinţa de a învăţa. Abordăm în portofoliul nostru autori contemporani, români şi străini, dar nu putem să uităm de clasici, cei care stau la baza literaturii de astăzi. De aceea, susţinem activ demersurile constante ale prof. Gabriela Gîrmacea de a-i apropia pe elevi de clasici, într-o manieră adaptată stilului lor de a citi şi de a învăţa, şi ne bucurăm că eforturile noastre sunt susţinute de Muzeul «Ion Luca Caragiale» Ploieşti şi de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova", a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

"I.L.Caragiale: Viaţa şi Opera" face parte din colecţia Biografii, prin care editura îşi propune să aducă în atenţia cititorilor viaţa şi opera marilor scriitori ai literaturii române. Scrise cu intenţia de a contura un context al vremurilor pe care cititorii să-l înţeleagă uşor, cărţile dezvăluie fapte, mentalităţi şi idei în jurul cărora s-a construit o personalitate şi fixează repere pentru înţelegerea operei.

Din colecţie mai face parte şi "Mihai Eminescu: Viaţa şi Opera".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/cultura/o-biografie-de-atmosfer%C4%83%2C-despre-via%C8%9Ba-%C8%99i-opera-lui-caragiale%2C-va-fi-lansat%C4%83-vineri%2C-la-ploie%C8%99ti.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All