MyRadioOnline.ro

Image
Image

Criză pe piaţa cripto! Platforma de

tranzacționare criptovalute FTX a depus o cerere pentru a se plasa sub protecția legii americane a falimentului, marcând astfel colapsul neașteptat al imperiului de 32 de miliarde de dolari construit de nonconformistul antreprenor de 30 de ani Sam Bankman-Fried.

Cererea de plasarea sub legea falimentului a fost depusă vineri la un tribunalul federal din Delaware și a inclus principala platformă de tranzacționare FTX, o piață cripto din SUA, grupul de tranzacționare deținut de Bankman-Fried, Alameda Research și aproximativ 130 de companii afiliate, relatează economica.net, citând Financial Times.

Falimentul FTX a venit după ce Bankman-Fried a căutat cu disperare să împrumute miliarde de dolari pentru a salva platformă în această săptămână, după ce compania nu a mai putut face față unui torent de retrageri ale clienților într-o perioadă determinată de îngrijorările legate de sănătatea sa financiară și de legăturile sale cu firma Alameda, mai arată sursa citată.

Prăbușirea unui astfel de grup proeminent, care a făcut reclamă în timpul Superbowl-ului SUA și al cărui fondator carismatic, purtând pantaloni scurți, a fost un donator important al Partidului Democrat, a zguduit piața cripto, care este notoriu de volatilă. După anunţ, bitcoinul a scăzut cu 5%, până la un nou minim record din ultimii doi ani, ajungând la cotația de 16.492 de dolari, iar mulţi experţi vorbesc despre o criză pe piaţa criptomonedelor comparabilă cu criza economică din 2008.

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/economie/cutremur-pe-pia%C8%9Ba-cripto-o-plaform%C4%83-de-tranzc%C8%9Bionare-cere-falimentul.html

Most Read