MyRadioOnline.ro

Image
Image

Ministerul Sănătăţii va extinde lista

de medicamente gratuite şi compensate, începând cu data de 1 decembrie, cu 21 de molecule noi destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară.

"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 2 noiembrie 2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate", informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii citat de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, opt dintre medicamentele nou introduse sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto pexels.com.

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/lista-de-medicamente-gratuite-%C5%9Fi-compensate-va-fi-extins%C4%83-%C3%AEncep%C3%A2nd-cu-1-decembrie.html

Most Read