MyRadioOnline.ro

Image
Image

Prahova a ajuns la o

incidență de aproape 2 la mie a cazurilor Covid, în doar câteva zile. Doar marți, în județ au fost raportate 273 de noi îmbolnăviri. În prezent, sunt pacienți infectați în 92 de localități din județ, iar municipiul Ploiești și alte cinci localități au rata infectărilor peste 3 la mie. Ministrul Sănătății spune că, deși ieri au fost confirmate peste 7.600 de cazuri la nivel național, autoritățile nu au cadrul legal pentru a impune restricții, drept urmare măsurile vor fi aceleași de la valul anterior, în general fiind vorba despre simple recomandări pentru populație.

 

Datele publicate de DSP Prahova pentru ziua de marți, 19 iulie, arată că în județ se ajunsese la o incidență de 1,89 la mie, cu numai 12 localități fără niciun caz activ. Rata de infectare a ajuns peste 3 la mie, ieri, la Ploiești. Peste acest prag se află incidența și în comunele Păulești, Secăria, Gherghița, Cornu, dar și în Sinaia.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, marți, la nivel național au fost confirmate 7.658 de noi îmbolnăviri. În Prahova au fost raportate 273 de cazuri.

Sursa citată mai arată că județul avea 98 de pacienți infectați internați în spitale, dintre care 14 copii. La ATI Covid, în județ, sunt internați trei pacienți.

“Masca a revenit în unitățile medicale. Noi avem o bază legală care permite conducerii fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pentru pacienți, pentru prevenirea transmiterii nosocomiale a diferitelor tipuri de infecții și aici includ și infecția cu noul coronavirus. Dacă discutăm despre mască în general însă, în spațiile închise, aglomerate și-n mijloacele de transport în comun, noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față. Dacă va exista o situație care să pună în pericol sistemul de sănătate, în ceea ce privește gradul de absorbție a pacienților, fie infectați cu COVID, fie cu alte patologii, sigur că vom prezenta situația, iar Guvernul României va lua măsurile necesare în funcție de context”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în contextul în care devine evident că România se confruntă cu un nou val al pandemiei.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/ploie%C8%99tiul%2C-sinaia-%C8%99i-patru-comune-din-prahova%2C-%C3%AEn-scenariul-ro%C8%99u-inciden%C8%9Ba-cazurilor-covid-%C3%AEn-fiecare-ora%C8%99-%C8%99i-comun%C4%83-din-jude%C8%9B.html

Most Read