MyRadioOnline.ro

Image
Image

Și ultima probă scrisă de la

Bacalaureat a decurs fără incidente, în Prahova, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean. În cadrul acesteia, candidații au avut de susținut examenul la o disciplină la alegere.

 

Pentru această sesiune a examenului național de Bacalaureat, la proba E-d (proba la alegere a profilului și specializării s-au înscris, în Prahova, 4.823 de candidați. “Dintre aceștia, 183 de candidați au promovat proba într-o sesiune anterioară. Un număr de 4640 de candidați au fost așteptați în centrele de examen. Au fost prezenți 4552 candidați, 88 de candidați fiind absenți”, a anunțat ISJ Prahova.

1.502 candidați au susținut probele de Anatomie și fiziologie umană, genetică, ecologie umană și biologie vegetală și animală, 1.498 de candidați au susținut proba de Logică și argumentare, 407 candidați au susținut proba de Geografie, 346 au susținut probele de Fizică, iar 320 au susținut probele de Informatică.

Nu s-au înregistrat tentative de fraudare a examenului, au menționat reprezentanții ISJ Prahova.

Afișarea primelor rezultate va avea loc luni pe 27 iunie, până la ora 12:00, iar până la ora 18.00, în aceeași, candidații nemulțumiți de note vor putea cere recorectarea lucrărilor.

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să fi susținut/ obținut echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/educatie/bacalaureat-2022-biologia-%C8%99i-logica%2C-disciplinele-preferate-de-candida%C8%9Bii-din-prahova-la-proba-la-alegere.html

Most Read