MyRadioOnline.ro

Image
Image

STATIUNI TURISTICE PRAHOVA | Mai

multe localităţi cu tradiţie vini-viticolă din Prahova aspiră la statutul de staţiuni turistice, autorităţile şi deţinătorii de podgorii fiind încrezători că asta le-ar creşte şi numărul de vizitatori, dar şi şansele de atragere a unor finanţări europene. Demersul este susţinut de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

STATIUNI TURISTICE PRAHOVA | Preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a anunţat intenţia de a începe demersuri, alături de reprezentanţii Consiliului Judeţean, pentru completarea listei de staţiuni turistice, aprobată în conformitate cu legislaţia naţională. Anunţul a fost făcut săptămâna trecută, la deschiderea Prahova Vin-Expo, eveniment aflat la prima ediţie, organizat de CCI Prahova şi Consiliul Judeţean şi care a vizat promovarea potenţialului vini-viticol al judeţului.

Mai multe localitati din Prahova aspira la statutul de statiuni turistice

"Noi ne dorim extraordinar de mult să facem mai multe lucruri utile, eficiente, pentru productării de vinuri locali. Am avut multe discuţii, am efectuat multe vizite în crame, iar propunerile care ni s-au făcut au fost să-i ajutăm printr-o colaborare eficientă cu autorităţile locale, în primul rând Consiliul Judeţean, totul având drept scop promovarea potenţialului vini-viticol al judeţului. Multe dintre crame îşi doresc foarte mult să poată accesa fonduri europene, care se pot accesa mult mai uşor dacă localitatea în care îşi desfăşoară activitatea aceste firme ar fi declarată staţiune turistică", a explicat Aurelian Gogulescu, în discursul ţinut la Prahova Vin-Expo.

"Acest lucru este posibil, printr-un demers pe care noi dorim să-l iniţiem alături de Consiliul Judeţean Prahova. E vorba de o propunere de modificare a Hotărârii de Guvern 852 din 2008, prin care să iniţiem acest demers de atestare a altor localităţi ca staţiuni turistice", a detaliat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova. Sunt vizate în primul rând localităţile din zona Dealu Mare, renumite pentru tradiţia vini-viticolă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/economie/mai-multe-localitati-din-prahova-ar-putea-capata-statutul-de-statiuni-turistice.html

Most Read