MyRadioOnline.ro

Image
Image

La Muzeul Județean de Istorie

și Arheologie Prahova are loc joi, de la ora 11.00, vernisajul celei de-a VII-a ediții a expoziției de caligrafie.

 

Arta de a scrie frumos nu moare niciodată, în ciuda avântului tehnologic din cauza căruia unii dintre noi ajungem să punem tot mai rar mâna pe coală și stilou. Tocmai de aceea, scrisul de mână a ajuns temă de expoziție.

“Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești vă invită joi, 2 iunie 2022, ora 11.00, la sediul din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10, la vernisajul expoziției «Ilustrații din cuvinte – expoziție de caligrafie», ediția a VII-a. Scopul expoziției este de a readuce în atenția publicului larg Caligrafia - arta de a scrie frumos de mână, într-un secol XXI în care această artă a fost înlocuită de către noile tehnologii informaționale”, scriu organizatorii.

Proiectul expozițional dedicat caligrafiei este rezultatul unui parteneriat de colaborare între Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești. Sub coordonarea prof. dr. Elena Butunoi, elevi din clasele a IX-a B, a X-a B, a X-a G, a X-a H, și a XI-a H, implicați în proiectul educațional "Caligrafia – arta scrisului" au realizat Cărți Poștale, îmbinând caligrafia cu arta plastică.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/%E2%80%9Cilustra%C8%9Bii-din-cuvinte%E2%80%9D%2C-expozi%C8%9Bia-prin-care-muzeul-de-istorie-readuce-%C3%AEn-lumina-arta-de-a-scrie-frumos.html

Most Read