MyRadioOnline.ro

Image
Image

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu,

le-a cerut, vineri, primarilor din județ, să se asigure că pe plan local au fost luate măsurile necesare astfel încât, de acum încolo, să poată fi asigurată în orice moment intervenția pentru deszăpezire.

 

Prefectul le-a solicitat edililor ca, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, să aibă în vedere constituirea şi completarea rezervelor de combustibili, asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante, asigurarea utilajelor necesare pentru deszăpezirea drumurilor/  asigurarea încheierii contractelor de deszăpezire.

“Îmi doresc din partea fiecărui primar să trateze cu seriozitate și profesionalism perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii şi de prima zăpadă. Prioritățile tuturor trebuie să fie protejarea cetăţenilor prin intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea urgentă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților din întregul  judeţ”, a transmis prefectul Virgiliu Nanu.

Acesta le-a cerut primarilor să reanalizeze gradul de pregătire pentru sezonul rece 2022- 2023, să identifice eventualele dificultăţi în asigurarea unui climat corespunzător, dar şi să intervină pentru îmbunătăţirea continuă a capacităţii de reacţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

“La stabilirea mǎsurilor preventive, precum şi la primirea avertizǎrilor/atenţionǎrilor meteorologice privind scăderea accentuatǎ a temperaturilor/viscol vor avea în vedere întocmirea/ reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor.

De asemenea, la primirea avertizărilor/atenţionărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la apariţia unor eventuale situaţii de urgenţă”, a mai transmis Prefectura Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/prefectura-cere-verificarea-stocurilor-pentru-desz%C4%83pezire-prefect-%E2%80%9Cnimeni-s%C4%83-nu-fie-luat-prin-surprindere-de-prima-z%C4%83pad%C4%83%E2%80%9D.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All