MyRadioOnline.ro

Image
Image

Consiliul Județean s-a reunit, miercuri

după-amiază, în ședință de îndată, pentru a adopta, printre altele, proiectul de hotărâre privind repartizarea fondului la dispoziția CJ Prahova, pe anul 2022, și estimările pentru anii următori.

 

“Legea bugetului de stat pe anul 2022, prevede ca fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean în sumă de 32.994,00 mii lei se repartizează integral în anul 2022 comunelor, orașelor și municipiilor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, respectiv impozite , taxe, contribuții, alte vărsăminte, alte venituri și cote defalcate din impozitul pe venit, precum și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

S-a procedat la solicitarea în scris tuturor unităţilor administrativ – teritoriale din cadrul judeţului de cereri pentru finanţarea obiectivelor prezentate mai sus.

Datele transmise de la primăriile din judeţ au fost analizate în cadrul comisiilor de specialitate, propunerea fiind ca suma de 32.994,00 mii lei alocată pentru anul 2022 prin legea bugetului de stat să fie repartizată pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”, se arată în referatul de aprobare.

Din total, propunerea a fost ca 25.794.000 de lei să fie repartizați comunelor, iar restul orașelor din Prahova. Pentru municipiile Ploiești și Câmpina nu au fost prevăzute repartizări.

Cele mai mari sume, câte un milion de lei, au fost aprobate pentru Breaza și Vălenii de Munte. Dintre orașe, cei mai puțin bani au fost prevăzuți pentru Boldești-Scăeni: 300.000 de lei.

În ceea ce privește comunele, la Cornu a fost repartizată cea mai mare sumă, de 800.000 de lei, în timp ce Brazi și Ariceștii Rahtivani, două dintre cele mai bogate din județ, nu au primit niciun leu, iar la Vadu Săpat s-au alocat 50.000 de lei.

Proiectul a fost adoptat cu un amendament propus de consilierul județean Răzvan Constantin, în sensul trecerii a 100.000 de lei la comuna Drăgănești, bani luați din fondurile propuse pentru orașul Sinaia.

Repartizarea fondului la dispoziția CJ Prahova - proiect

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/repartizarea-fondului-la-dispozi%C8%9Bia-cj-prahova%2C-pe-anul-2022-ce-sum%C4%83-revine-fiec%C4%83rei-localit%C4%83%C8%9Bi.html

Most Read