MyRadioOnline.ro

Image
Image

Două persoane, printre care şi

un avocat din Baroul Prahova, sunt cercetate penal de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, după ce i-ar fi cerut 25.000 de euro unui bărbat din Dâmboviţa care avea probleme cu lege, cu promisiunea că pot interveni pe lângă un procuror pentru a-i asigura o încadrare juridică mai blândă.

Cei doi inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de DNA. Anchetatorii susţin că aceştia i-ar fi cerut 25.000 de euro persoanei în cauză, din care au primit 20.000, sub promisiunea că pot interveni pe lângă un procuror ca să-i asigure o încadrare juridică mai blândă într-un dosar în care individul era cercetat. Concret, aceştia i-ar fi promis că pot determina magistratul să schimbe încadrarea din tentativă de omor în loviri sau alte violenţe, ulterior dovedindu-se că, de fapt, persoana în cauză nici măcar n-ar fi fost cercetată pentru tentativă de omor.

Avocat din Prahova, cercetat penal de DNA Ploieşti

"În luna februarie 2022, inculpatul, în calitate de avocat în Baroul Prahova și împreună cu celălalt inculpat, i-ar fi pretins unei persoane (martor în cauză) suma totală de 25.000 euro, din care ar fi primit în perioada februarie-aprilie, în două tranșe, suma totală de 20.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui magistrat și promițând că îl va determina pe acesta din urmă să schimbe încadrarea juridică din infracțiunea de tentativă de omor în infracțiunea de loviri sau alte violențe, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, în care martorul avea calitatea de inculpat. Inculpatul, în calitate de avocat în Baroul Prahova, îi asigura asistența juridică persoanei respective în dosarul penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, iar pretinderea și primirea sumelor de bani s-ar fi făcut în cadrul unor întâlniri avute de avocat și de celălalt inculpat cu persoana respectivă. În realitate, persoana respectivă era cercetată în dosarul respectiv pentru săvârșirea unor infracțiuni comise cu violență și tulburarea liniștii și ordinii publice, dar nu și tentativă de omor", se arată în comunicatul DNA.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
- să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești,  ori de câte ori sunt chemați,
- să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA, în care se precizează că "punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/avocat-din-baroul-prahova%2C-cercetat-de-dna-dup%C4%83-ce-i-ar-fi-cerut-unui-client-25-000-de-euro-ca-s%C4%83-intervin%C4%83-pe-l%C3%A2ng%C4%83-procuror-pentru-o-%C3%AEncadrare-mai-bl%C3%A2nd%C4%83.html

Most Read