MyRadioOnline.ro

Image
Image

13 persoane cu vârste între

20 și 40 de ani se află la Poliție, pentru audieri într-un dosar de furt calificat cu prejudiciu estimate la 160.000 de lei. Aceștia au fost ridicați în urma unor percheziții care au avut loc miercuri dimineață, în Ploiești, Valea Călugărească, Berceni și Tg. Vechi.

 

Acțiunea a fost derulată de polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, care au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.

“13 bărbați cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii.  Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, dar și care urmau să fie montate, precum și materiale feroase și neferoase, din incinta unor hale industriale și șantiere în lucru.

Astfel, polițiștii au documentat activitatea infracțională a bărbaților în cauză, fiind cercetați pentru săvârșirea a 15 acte materiale ale infracțiunii de furt calificat în formă continuată din societăți comerciale de pe raza municipiilor Ploiești și București, dar și din comunele Blejoi și Bucov”, a informat IJP Prahova.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 160.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace materiale de probă, dar și bunuri  susceptibile a fi interzise prin lege în vederea deținerii.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/13-b%C4%83rba%C8%9Bi-s%C4%83lta%C8%9Bi-de-poli%C8%9Bi%C8%99ti-%C8%99i-jandarmi%2C-%C3%AEn-urma-rundei-de-perchezi%C8%9Bii-din-ploie%C8%99ti%2C-valea-c%C4%83lug%C4%83reasc%C4%83%2C-berceni-%C8%99i-tg-vechi.html

Most Read