MyRadioOnline.ro

În cazul în care ți s-a întâmplat, măcar o dată, să alegi un anumit tip de articol vestimentar doar pentru că era în conformitate cu tendințele din acel moment, înseamnă

că ai încercat să ții pasul cu moda. Unele persoane fac acest lucru ocazional, în timp ce altele se preocupă de asta constant și acordă extrem de multă importanță ultimelor trenduri în materie de fashion. 

În general, moda poate fi definită ca un fenomen prin care se afirmă anumite modele estetice și comportamentale. Cine urmează cele mai noi tendințe încearcă, de fapt, să se integreze într-un grup social. Nu uita că îmbrăcămintea are rolul de a pune în evidență ceea ce ești cu adevărat sau ceea ce îți dorești să fii. Însă, contrar aparențelor, a respecta trendurile impuse de designeri nu reprezintă întotdeauna un lucru pozitiv, care îți aduce beneficii. 

Șase motive pentru care nu trebuie să fii la modă

  • Este mai important să porți ceea ce te reprezintă

S-ar putea ca ultimele trenduri în materie de modă să nu te reprezinte îndeajuns de mult. Urmându-le, nu vei reuși să îți exprimi personalitatea sau să îți creezi propriul stil. Principalul rol al hainelor este cel de a transmite un mesaj, iar acest lucru îl poți face doar dacă alegi acele articole vestimentare care spun, într-adevăr, ceva despre tine.

  • Moda nu te ajută să îți dezvolți încrederea în tine

De cele mai multe ori, cei care încearcă să țină pasul cu ultimele tendințe își doresc să se integreze din punct de vedere social. Deși acest lucru este valabil în special pentru adolescenții care adoptă un anumit stil doar din teama de a nu fi criticați sau respinși de cercul de prieteni, el se poate aplica și în cazul adulților. Frica de a fi exclus de către cei din jur ascunde, de fapt, o lipsă de autostimă. Așadar, încrederea în sine poate fi cultivată și atunci când renunți la aparențe și le arăți celorlalți ceea ce ești, de fapt. 

  • Urmând cele mai recente tendințe nu te vei deosebi de cei din jur

În situația în care adopți întotdeauna stilul impus de ceilalți, vei sfârși prin a arăta la fel ca majoritatea celor din jurul tău. De aceea, dacă scopul tău este tocmai acela de a ieși în evidență prin ceea ce porți, s-ar putea să obții efectul contrar. De restul persoanelor te poți deosebi doar dacă dai dovadă de originalitate și nu te temi să fii contra tuturor tendințelor. 

  • Moda nu cultivă creativitatea

A te îmbrăca conform ultimelor trenduri nu presupune să depui niciun efort pentru a-ți găsi propriul stil. Prin urmare, moda nu aduce niciun fel de provocare prin intermediul căreia să îți poți dezvolta creativitateasau imaginația. Acestea pot fi stimulate și prin încercările zilnice de a combina diferite haine și accesorii. Energia pe care o investești pentru a asorta corespunzător îmbrăcămintea potrivită ție, pe care o deții deja în garderobă, este mult mai importantă și constructivă decât sesiunile de shopping în timpul cărora cauți articole în ton cu ultimele tendințe. 

  • Comoditatea are prioritate

În special femeile, din dorința de a urma ultimele fashion trends, au tendința de a adopta un look sofisticat chiar și în contexte când nu este necesar să o facă. Un aspect perfect și îngrijit poate fi obținut cu orice fel de ținută în care te simți confortabil. 

În timpul plimbărilor lungi sau în zilele de Casual Friday, poartă ghete de damă de la Modletși o pereche simplă de jeanși. Libertatea ta de mișcare este mai importantă decât orice alt articol incomod, impus de moda momentului.

  • Numai printr-un stil personal vei avea impact asupra celorlalți

Dacă îți dorești să nu treci neobservat și este important pentru tine ca ceilalți să își amintească de ceea ce încerci să comunici, nu urma ultimele trenduri vestimentare. Pe scurt, pentru ca personalitatea ta să aibă impact, este mai bine să deții un stil propriu. Numai în acest fel te vei remarca, indiferent de împrejurări. 

Așadar, amintește-ți mereu că moda este trecătoare și că ea nu te va ajuta niciodată să îți dezvălui personalitatea. Dacă vrei realmente să ieși din anonimat, în loc să respecți cele mai recente tendințe fashion, alege să porți ceea ce te face să te simți comod și te reprezintă cu adevărat!

Sursa foto: shutterstock.com

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/e%C8%99ti-fashion-victim-descoper%C4%83-aici-%C8%99ase-motive-pentru-care-nu-trebuie-s%C4%83-fii-%C3%AEn-pas-cu-moda.html

Most Read