MyRadioOnline.ro

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo se va deschide, miercuri, de la ora 11,00, la Muzeul Naţional de Artă al României.

"Este al treilea an în care organizăm,

alături de Fundaţia Eidos, expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo la Muzeul Naţional de Artă al României. Susţinem ideile, mesajele şi, mai ales, dorim să transmitem împreună emoţiile - elemente ce încadrează şi definesc fotografia. Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvenţe din viaţa noastră, într-un context ce marchează social, sanitar şi spiritual întreaga omenire. Expoziţia din acest an va fi martorul în imagini a prezentului şi va scrie istorie", a afirmat Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR, potrivit unui comunicat, citat de AGERPRES.

Potrivit organizatorilor, 4.282 de fotografi din 125 de ţări au înscris anul acesta la World Press Photo 73.996 de fotografii, dintre aceştia doar 44 de fotografi ajungând în selecţia finală a juriului.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 11,00 - 17,00.

Evenimentul din Bucureşti este organizat de Fundaţia Eidos şi face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Vizitatorii sunt rugaţi să sprijine eforturile organizaţiei de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu.

Sursă foto ghidulmuzeelor.cimec.ro.

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/expozi%C5%A3ia-interna%C5%A3ional%C4%83-de-fotojurnalism-world-press-photo-de-miercuri%2C-la-muzeul-na%C5%A3ional-de-art%C4%83.html

Most Read