MyRadioOnline.ro

"Ickabog", o poveste originală pentru copii despre adevăr şi abuzul de putere, scrisă de J.K. Rowling, este publicată gratuit sub formă de foileton online până la 16 ctombrie pe un

site special creat editura-arthur.ro.

Pe 26 mai, J.K. Rowling anunţa pe site-ul oficial publicarea în foileton a poveştii "Ickabog", scrisă în urmă cu peste zece ani ca poveste de citit înainte de culcare pentru copiii ei. Rowling a hotărât să publice povestea preferată a familiei sale pentru a le oferi o distracţie copiilor, precum şi părinţilor şi îngrijitorilor nevoiţi să rămână în casele lor în perioada izolării din cauza coronavirusului.

Potrivit News.ro, până pe 16 octombrie 2020, de luni până vineri, vor fi publicate de editura Arthur toate capitolele, în 34 de părţi.

Povestea "Ickabog" a fost scrisă pentru a fi citită cu voce tare. Este o poveste de sine stătătoare, neavând legătură cu restul operei autoarei. Se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 9 ani, dar se poate delecta cu ea întreaga familie.

J.K. Rowling îi invită pe tinerii artişti în devenire să ilustreze această poveste, pe măsura publicării capitolelor online, şi să se lase inspiraţi de mulţimea de personaje şi de întâmplări colorate.

Pentru a câştiga un loc în cartea publicată, părinţii şi tutorii sunt îndemnaţi să înscrie desenele copiilor lor în concursul oficial de ilustraţii organizat de editura Arthur, care se ocupă de publicarea cărţilor pentru copii ale lui J.K. Rowling.

Concursul este organizat pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani, cu scopul de a folosi cele mai interesante ilustraţii pentru cartea "Ickabog" atunci când aceasta va fi publicată în România

"Ickabog este o poveste despre adevăr şi despre abuzul de putere. Ca să anticipez o întrebare evidentă, vreau să vă spun că ideea mi-a venit cu peste un deceniu în urmă, aşa că povestea nu trebuie citită ca răspuns la ceea ce se întâmplă în lume acum. Temele sunt atemporale şi se pot aplica oricărei epoci şi oricărei ţări", a precizat Rowling, potrivit sursei citate.

Sursă foto News.ro.

 

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/ickabog-%2C-o-poveste-scris%C4%83-de-j-k-rowling%2C-publicat%C4%83-gratuit-%C3%AEn-rom%C3%A2nia-pe-un-site-special-creat-copiii-sunt-invita%C5%A3i-s%C4%83-ilustreze-povestea.html

Most Read