MyRadioOnline.ro

Dacă vara este pe final nu înseamnă că nu te poţi bucura de un concediu de neuitat. Pe lângă faptul că fiecare oraş are un aer aparte în timpul anotimpului

ploios, beneficiezi şi de preţuri mai mici. Mai mult, toamna, numărul turiştilor nu este atât de mare ca în restul anului, deci vei avea mai mult timp şi spaţiu pentru plimbări şi pentru vizite.

Top cinci destinaţii turistice pe care trebuie să le vizitezi în fiecare toamnă!

Patagonia - Argentina

În emisfera sudică este primăvară din septembrie până în octombrie, iar dacă vrei să scapi de sezonul rece, Argentina este destinaţia pe care o cauţi. Prima lună de toamnă este perfectă pentru a vizita Patagonia, pentru că poţi admira migraţia balenelor şi oraşul care revine la viaţă. 

Pentru împătimiţii şi iubitorii de natură, Patagonia oferă posibilitatea practicării unor activităţi precum: călărie, caiac-canoe, trasee mountain bike şi multe alte sporturi, pe care le poţi face în aer liber.

Toscana - Italia

Italia este ţara pe care trebuie să o vizitezi indiferent de anotimp. Cu toate acestea, toamna în Toscana este deosebită, această regiune fiind renumită pentru tradiţia gastronomică, pentru muzică şi pentru experienţa vieţii de la tară. Mijlocul lunii septembrie este momentul perfect pentru o vacanţă, când temperaturile sunt moderate în timpul zilei, iar seara se lasa răcoarea. 

Există foarte multe evenimente în această perioadă, dar cel mai special este „Sangre” (Festivalul Recoltei), care se organizează în toată ţara şi este sărbătoarea strugurilor, a ciupercilor şi a dovlecilor. Poţi participa la culesul viei, să afli poveşti şi legende locale sau să descoperi tradiţiile şi oamenii locului. 

Islanda

Islanda este renumită pentru aerul proaspăt. Dacă îţi place zăpada şi vrei să sărbătoreşti intrarea naturii în hibernare, acesta este locul pe care trebuie să îl vizitezi. Poţi admira focile de pe plajele cu nisip, poţi culege afine sălbatice şi chiar să faci băi fierbinţi în apele termale. 

Pe lângă activităţile turistice pe care le poţi practica, localnicii te încurajează să te implici şi în comunitate. De exemplu, poţi ajuta fermierii să urce caii şi oile pe câmpii până la venirea iernii. Poţi închiria o maşină pentru a explora locurile, cascadele, vulcanii şi gheţarii şi nu uita să admiri cel mai spectaculos fenomen din Islanda, aurora boreală. 

Japonia

Dacă vrei să vizitezi Japonia, Muntele Fuji este un loc unic, cu peisaje spectaculoase şi ape curgătoare extrem de curate. În această perioadă se organizează Festivalul Frunzelor de Toamnă (Fujikawaguchiko), închinat cireşilor şi arţarilor. Poţi petrece o noapte romantică la poalele muntelui, poţi admira Lacul Kawaguchiko şi vizita pădurea galbenă de pini Karamatsu. 

Japonia este printre cele mai frumoase locuri unde poţi admira natura - contrastul puternic dintre rocă vulcanică, culoarea pinilor şi zăpada din vârful muntelui alcătuiesc un peisaj unic. Dacă vrei să descoperi mai multe destinaţii turistice de vizitat toamna, dă click aici şi descoperă-le pe toate

Sevilia - Spania

Sevilia este un oraş foarte greu de vizitat pe timpul verii, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, de aceea toamna este momentul perfect pentru a-l descoperi. Din fericire, drumul cu autocarul din Spania în România şi invers devine o adevărată plăcere datorită peisajelor deosebite. 

Odată ajuns în Sevilia, vei găsi o mulţime de pieţe pline de viaţă şi străzi cu miros de flori de portocal. Centrul istoric al oraşului are un aer teatral, cu influenţe arabe, iar piscinele de pe acoperişuri te aşteaptă să te răcoreşti după o zi plină de drumeţii. 

Aşadar, există o mulţime de locaţii care aşteaptă să fie descoperite în afara sezonului estival. Nu aştepta şi planifică-ţi chiar acum următoarea vacanţă!

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/%C3%AEnc%C4%83-te-g%C3%A2nde%C5%9Fti-la-vacan%C5%A3%C4%83-top-cinci-cele-mai-frumoase-destina%C5%A3ii-turistice-pe-care-trebuie-s%C4%83-le-vizitezi.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All