MyRadioOnline.ro

Astăzi la Grădina Botanică de la Bucov a fost inaugurată noua seră pentru plantele exotice. Potrivit reprezentanților Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, este vorba de o primă clădire a

Grădinii Botanice Bucov, ce găzduieşte o seră complexă cu un spaţiu destinat plantelor exotice, o sală de lecţii şi conferinţe, un birou administrativ şi un microlaborator pentru studii şi cercetare.

Tot de astăzi, vizitatorii pot admira expoziția inedită „Frânturi de infinit”, cu lucrări realizate de Ciprian Ștefan Olteanu amenajată în zona exterioară a serei, pe aleea din zona dedicată cactușilor.
Expoziția conține 20 de piese confecționate din elemente naturale, cărora autorul le-a dat sens artistic prin combinațiile create, lăsând totodată loc imaginației, să le continue povestea. Piatra, aplicată în forme de lemn create de natură, te duce cu gândul la păsări în zbor, animale, flori, într-un mod subtil și aproape firesc de interpretat.
“Se spune adesea că toate minunile artei pălesc în comparație cu minunile naturii. În ceea ce privește experiența estetică, nicio operă de artă nu se poate compara nici măcar cu un apus de soare mediu frumos. Expoziția aduce în fața dumneavoastră elemente din natură, elemente considerate moarte, distruse, fără nicio impresie adusă ochiului (crengi, buturugi, pietre...). În fața sufletului meu, aceste „oase ale naturii” mi-au apărut sub diverse forme imaginative, prinzând viață. Dragostea pentru natură m-a inspirat să le combin, creând, sper eu, un obiect care să bucure inima și ochiul privitorului, să îl apropie de sensul și profunzimea naturii”, spune Ciprian Ștefan Olteanu.
Vizitatorii sunt invitați să admire creațiile artistice expuse la noul obiectiv al Grădinii Botanice, o seră modernă și complexă, care pune în valoare fascinantele plante exotice.

Roxana Manolache

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/%E2%80%9Efr%C3%A2nturi-de-infinit%E2%80%9D-expozi%C8%9Bie-inedit%C4%83-amenajat%C4%83-%C3%AEn-noua-ser%C4%83-a-gr%C4%83dinii-botanice-de-la-bucov.html

Most Read