MyRadioOnline.ro

Image
Image

Muzicianul și compozitorul argentinian Jorge

Milchberg, celebru pentru că a adaptat și înregistrat în anii 1960 „El Condor pasa”, care a devenit probabil cea mai cunoscută melodie andină din lume, a murit la Paris la vârsta de 93 de ani, a anunțat vineri, 26 august, ambasada Argentinei, potrivit g4media.ro citând Le Figaro.

Jorge Milchberg, născut la Buenos Aires în 1928 din părinți polonezi, dar care trăia în Franța din 1955, a murit pe 20 august, însă decesul său a fost anunțat abia vineri de către familia sa și ambasadă.

Pianist de formație clasică, dar și un interpret de charango (o chitară andină ciupită) de renume mondial, Milchberg a fost membru și director artistic timp de aproape 60 de ani al „Los Incas”, un grup emblematic de muzică andină fondat în anii 1950 la Paris, care a efectuat turnee internaționale, a precizat ambasada într-un comunicat.

Tema piesei „El Condor pasa” a fost preluată inițial dintr-o zarzuela, o piesă muzicală cu același nume, creată în 1913 de compozitorul peruan Daniel Alomia Robles, dar într-o versiune orchestrală. Versiunea pentru micul ansamblu a lui Milchberg și piesa de titlu a lui Simon și Garfunkel, care a devenit un standard folk, au contribuit la faima spectaculoasă a piesei „El Condor pasa”, care a avut nenumărate versiuni, și au dus la un interes reînnoit pentru muzica latino-americană.

Jorge Milchberg va fi înmormântat în orașul său natal, Thénisy (Seine-et-Marne), a precizat ambasada.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto g4media.ro.

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/compozitorul-argentinian-jorge-milchberg%2C-autorul-celebrei-piese-%E2%80%9Eel-condor-pasa%E2%80%9D%2C-a-murit-la-paris.html

Most Read