MyRadioOnline.ro

Image
Image

A zecea ediție Tenaris Cinelatino

aduce la Câmpina filme premiate și apreciate de public la festivaluri internaționale precum Cannes și TIFF. Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” va găzdui șase proiecții, toate cu intrare liberă, în 2 și 3 august 2022.

 

Ambele zile ale festivalului debutează cu o proiecție dedicată copiilor, iar premierele serii sunt rezervate celor ce vor să descopere drame, comedii, documentare românești sau latino americane, într-un program divers și antrenant, cu intrare liberă la toate proiecțiile.

„Festivalul Tenaris Cinelatino este un eveniment cinematografic pentru întreaga comunitate, două zile în care avem ocazia de a trăi împreună bucuria unui film de calitate și de a redescoperi lucrurile care ne apropie de culturi diferite din întreaga lume. Cele șase filme din programul acestei ediții au fost nu doar premiate la importante festivaluri internaționale, ci și foarte apreciate de public, astfel încât sperăm ca spectatorii din Câmpina să se bucure de oferta generoasă de noutăți cinematografice!”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub, compania care a creat, organizat și finanțat festivalul.

„Străjerii Deltei”, primul film românesc cu și despre copii, la Tenaris Cinelatino

Filmele special dedicate copiilor revin în ediția din 2022, cu proiecții pentru categorii de vârstă diferite, toate pline atât de distracție, cât și de învățăminte. Marți, 2 august, cei mici au întâlnire cu „Străjerii Deltei”, primul film românesc de aventuri cu și pentru copii realizat după Revoluție, în care tinerii eroi înfruntă braconierii ce pescuiesc ilegal în Delta Dunării. Miercuri, copiii sunt invitați alături de familie la „Sus ștacheta” („Raise the bar”), un film din Islanda despre o echipă de fete între opt și 13 ani, care învață să fie lideri, pe terenul de sport și în afara lui.

Nu ratați!

Pentru publicul adult, de neratat remarcabila producție „Casa noastră” (titlu original: „Utama”), filmul care, acum mai puțin de o lună, câștiga atât Trofeul Transilvania, cât și Premiul publicului, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). „Casa noastră” spune povestea membrilor unui trib din Bolivia care au parte de o secetă neobișnuită și, astfel, trebuie să confrunte în propriul lor fel natura, dar și sensul propriilor vieți. Filmul câștigător și al Marele Premiu al Juriului la Sundance Film Festival va rula marți, 2 august, de la ora 18:00.

„Metronom”, filmul cu care regizorul Alexandru Belc a câștigat premiul pentru regie în secțiunea "Un certain regard" la prestigiosul festival de la Cannes, are în prim plan un grup de liceeni care, în timpul comunismului, au îndrăznit să trimită scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă – un film despre libertatea individuală și consecințele ei, despre curaj, despre inocență și despre iubire. Dar și o istorie ce trebuie (re) gândită de toate generațiile, tot marți, 2 august, de la ora 20:00.

Miercuri la ora 18:00, oferta de film latino-american este completată de un film despre perseverența și lupta pentru supraviețuire dusă de oamenii de rând în situații limită, „Două stații” („Dos estaciones”, Mexic, 2022), pentru care actrița Teresa Sanchez a câștigat Premiul Special al Juriului la festivalul Sundance.

Festivalul se va încheia cu un eveniment special: o premieră ce va avea invitați speciali pentru întâlnirea cu publicul din Câmpina. Miercuri, 3 august, de la 20:00, vor vorbi cu spectatorii, despre experiența filmărilor la „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, doi dintre adolescenții ce fac parte din distribuția acestui film aflat la limita între ficțiune și documentar regizat de Sebastian Mihăilescu.

Intrarea la Tenaris Cinelatino este liberă, fără rezervare prealabilă

Toate proiecțiile din cadrul Tenaris Cinelatino sunt programate la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”. Intrarea este liberă. sala poate fi ocupată la întreaga capacitate și nu este nevoie de rezervare prealabilă.

Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a zecea ediție și are loc în Călărași (19-21 iulie), Câmpina (2-3 august) și Zalău (24-26 august), cele trei orașe din România în care TenarisSilcotub are activități de producție. Compania TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina și al Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza” Câmpina.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/tenaris-cinelatino-filme-%C3%AEn-premier%C4%83%2C-cu-acces-gratuit%2C-la-c%C3%A2mpina-%C3%AEn-primele-zile-din-august.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All