MyRadioOnline.ro

Image
Image

Jocurile de păcănele sunt poate

cele mai populare jocuri de noroc în ziua de astăzi. Ele sunt prezente peste tot, de la agențiile loto și de pariuri la telefoanele și calculatoarele a mii și mii de români care caută zilnic acel slot casino bonus cu care vor putea juca jocurile preferate. Există însă niște fapte mai puțin cunoscute despre aceste jocuri pe care le-ai putea găsi distractive - iată câteva mai jos.

1. Istorie de 120 de ani

Primul joc de păcănele a fost construit acum mai bine de 120 de ani de către un mecanic german-american numit Charles Fey - născut August Fey în Vöhringen - la sfârșitul secolului XIX. Fey a simplificat un model existent de joc de poker, reducând numărul rolelor și a simbolurilor, creând astfel primul model de păcănele care, ulterior, a dat naștere uneia dintre cele mai profitabile ramuri a industriei jocurilor de noroc.

2. Gumă cu fructe

Jocurile de păcănele cu fructe sunt printre cele mai populare variante în ziua de azi. Simbolurile de fructe de pe role nu sunt, însă, alese la întâmplare. La un moment dat, niște ingineri au creat o serie de jocuri de păcănele care erau folosite pe post de automat de gumă de mestecat. Simbolurile de fructe reprezentau gustul gumei „plătite” drept premiu după o rotire - cireșe, lămâie, pepene verde sau prune. Simbolurile au devenit atât de cunoscute încât au fost preluate și de producătorii de păcănele pe bani, dând naștere unuia dintre cele mai populare variante de sloturi de azi.

3. Șansa de a câștiga

Dacă vrem să simplificăm lucrurile, putem spune că fiecare rundă la păcănele îți oferă o șansă din două (50%) de a câștiga - nici operatorul, nici jucătorul nu poate influența în niciun fel rezultatul unei runde. Jocurile de păcănele sunt supuse unor reglementări foarte stricte, printre care și obligația de a fi complet echitabile, ceea ce înseamnă să ofere jucătorului șanse egale de câștig.

4. Țara păcănelelor

Orașul american Las Vegas, cel mai renumit hub de jocuri de noroc din lume, are cel mai mare număr de păcănele pe cap de locuitor - un aparat de joc pentru fiecare 8 locuitori. Fără cele online, bineînțeles. Dar dacă ne uităm la cifrele pe țară, vedem că numărul e mult mai mic - un aparat la circa 350.

La acest capitol, SUA este depășită de multe țări din lume, dintre care poate cea mai surprinzătoare este Japonia, care are 1 aparat de păcănele la fiecare 27 locuitori.

5. Aparatele din sală sunt la fel ca păcănelele online

Dacă intri într-o sală de jocuri din lumea reală, vei vedea că jocurile lor sunt furnizate de o mână de dezvoltatori, precum Admiral (Novomatic), EGT sau producătorul român Baum. Ei bine, jocurile lor se regăsesc și în lumea jocurilor de noroc online - ba mai mult, sunt exact aceleași jocuri pe care le găsești și în săli. Uneori, ele sunt conectate chiar și la aceleași rețele de jackpoturi, oferind jucătorilor șanse egale de a câștiga atât în sală cât și pe telefon.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/cinci-lucruri-de-%C8%99tiut-despre-jocurile-cu-p%C4%83c%C4%83nele-%C3%AEn-2022.html

Most Read