MyRadioOnline.ro

 

Marele actor Kirk Douglas a încetat din viaţă la 6 februarie 2020, la vârsta de 103 ani, relatează Reuters, citând declaraţia fiului său Michael Douglas făcută revistei People, potrivit

target="_blank" href="https://www.agerpres.ro/documentare/2020/02/06/actorul-american-kirk-douglas-a-murit-fisa-biografica--444299">AGERPRES.

Renumitul actor, regizor şi producător Kirk Douglas (numele real Issur Danielovitch Demsky) s-a născut la 9 decembrie 1916, la Amsterdam, New York. De când era copil s-a afirmat în activităţile sportive (în special lupte libere) şi artistice, plăcându-i în special să joace şi să ''pună în scenă''.

''Singurul lucru din viaţa mea pe care l-am ştiut mereu, care a fost mereu constant, a fost dorinţa de a deveni actor. Am ştiut de mic că vreau să devin actor, din clasa a doua. Am jucat într-o piesă, unde am avut rolul unui cizmar. Tatăl meu, care n-a fost interesat de actorie, a fost prezent, în spate, eu nu am ştiut. Nu am uitat niciodată acel moment'', a mărturisit actorul într-un interviu acordat publicaţiei The Hollywood Reporter.

 

Potrivit sursei citate, actorul Kirk Douglas a primit o stea pentru film, în partea de nord, aria 6200, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood. A primit şi un Oscar pentru 50 de ani de carieră, statueta fiindu-i înmânată de regizorul Steven Spielberg.

Sursă foto imgur.com.

 

Most Read