MyRadioOnline.ro

Unele filme sunt atât de bune încât merită văzute de mai multe ori în această viață. Sunt filme care provoacă emoție sau filme din care avem ce învăța. Iată care

sunt 5 dintre cele mai bune:

  1. Închisoarea Îngerilor (1994) - Ocupă locul 1 în topul celor mai bune filme din istorie realizat de IMDB, după peste 2.4 milioane de voturi exprimate. Este o poveste despre prietenie și despre puterea de a crede chiar și atunci când te afli în închisoare. Filmul regizat de Frank Darabont îi are în distribuție pe Tim Robbins și Morgan Freeman. Povestea se axează pe Andy Dufresne, un contabil ajuns în închisoare, care încearcă să se acomodeze cu condițiile de aici, să reziste, în timp ce pune la cale o evadare. Povestea este văzută în mod deosebit din perspectiva lui Red, interpretat de Morgan Freeman, cu care Andy se împrietenește rapid. Filmul a avut 7 nominalizări la Premiile Oscar, a avut un buget de 25 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproape 60 de milioane de dolari.
  1. Gladiator (2000) - Un alt film care provoacă multă emoție este cel regizat de Ridley Scott. Din distribuția Gladiator fac parte Russell Crowe, Joaquin Pheonix și Connie Lielsen. Crowe interpretează rolul generalului roman Maximul Decimus Meridius, care ajunge gladiator după ce a fost trădat. El încearcă astfel ca în arenă să se răzbune. Filmul a câștigat 5 premii Oscar, inclusiv la categoriile cel mai bun film și cel mai bun actor. A avut încasări de peste 460 de milioane de dolari, la un buget de 103 milioane de dolari. Succesul său a dus la creșterea interesului pentru acea perioadă a gladiatorilor. De asemenea, compania Playtech a lansat în 2012 jocul Gladiator Jackpot, bazat tocmai pe acest film. Jocul disponibil în secțiunea pacanele online NetBet are printre sloturi personajele din film, precum Proximo, Juba, Gracchus, Lucilla și Commodus.
  1. Schindler's List (1993) - Un film emoționant, care a avut un succes răsunător, deși are 3 ore și 15 minute și este filmat integral în alb-negru. Regizat de Steven Spielberg, Schindler's List este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie. A câștigat 7 premii Oscar, iar acest lucru spune multe despre succesul său. Filmul ne prezintă povestea lui Oskar Schindler, un om care își dezvoltă afacerile prin intermediul legăturilor cu naziștii, având numeroși muncitori evrei. Totuși, el începe să se atașeze de ei și îi ajută să rămână în viață. Povestea a emoționat milioane de oameni și este inspirată din fapte reale. Filmul este disponibil pe Netflix.
  1. Fight Club (1999) - Filmul regizat de David Fincher îi are în distribuție pe Brad Pitt și Edward Norton. E un film despre luptele interioare, care nu a avut un succes comercial imediat. Dimpotrivă, nu a întrunit așteptările celor de la 20th Century Fox la box office, dar succesul l-a înregistrat abia după lansarea versiunii de DVD. A devenit astfel un clasic, iar criticii au fost nevoiți să îi acorde o nouă șansă și recenziile au fost în general pozitive.
  1. Goodfellas (1990) - Un film cu o distribuție excelentă, din care fac parte Robert De Niro, Ray Liotta și Joe Pesci. Iar regia este semnată de Martin Scorsese. În aceste condiții, era dificil să iasă un film prost. Goodfellas ne prezintă povestea lui Henry Hill și ascensiunea sa în lumea mafiei. Filmul a avut un buget de 25 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 47 de milioane de dolari. De asemenea, a avut 6 nominalizări la Premiile Oscar, iar Joe Pesci a câștigat la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar. De asemenea, a câștigat 5 premii BAFTA, inclusiv la categoriile cel mai bun film și cel mai bun regizor. E considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie.
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/timp-liber/top-filme-pe-care-merit%C4%83-s%C4%83-le-vezi-de-mai-multe-ori-%C3%AEn-via%C8%9B%C4%83.html

Most Read