MyRadioOnline.ro

Întrucât motocicleta clasică are numai două roți, este foarte important să vă alegeți anvelopele potrivite pentru a vă asigura cea mai bună aderență la carosabil, cea mai bună șofare și manevrare,

Întrucât motocicleta clasică are numai două roți, este foarte important să vă alegeți anvelopele potrivite pentru a vă asigura cea mai bună aderență la carosabil, cea mai bună șofare și manevrare, crescând astfel siguranța conducerii motocicletei.

În funcție de utilizarea pe care o are motocicleta, mulți dintre producătorii de anvelope le împart în anvelope pentru motociclete de șosele, de off-road/enduro și de curse, pentru mopede și scutere, pentru motociclete de croaziere și biciclete de turism, pentru motociclete cu patru roți sau pentru choppere.

Mai întâi de toate, orice anvelopă are propriul diametru de jantă, astfel că, atunci când cumpărați anvelope, asigurați-vă că aveți toate informațiile din documentația tehnică a motocicletei. Acest parametru se măsoară în inci și variază între valorile 8-21.

Atunci când alegeți anvelope pentru motocicletă veți vedea marcajele de pe lateralele lor care, în afară de diametru, mai conțin indicii despre lățime (care sun de la 50 la 330 mm), nivelul de înălțime al profilului exprimat ca și procent al lățimii (între 30 și 600 mm), vitezei (în km/oră) și indexul de sarcină (în kg).

Prin urmare, o anvelopă poate avea următoarele marcaje pe laterale -185/70 ZR17 M/C (58W), unde 185 este lățimea, 70 – înălțimea de 129,5 mm, Z– indicele de viteză de +240 k/h, R – anvelopă radială, 17 – diametru in inci, M/C precurtare de la “doar motocicletă” iar 58 inseamnă greutatea maximă de 236 kg.

Un alt parametru care necesită atenția dumneavoastră este anotimpul pentru care respectiva anvelopă a fost concepută. Astfel, există anvelope de vară, all-seazon și chiar de iarnă. Mai mult, anvelopele de motocicletă pot fi fabricate doar pentru a fi montate pe față sau pe spate dar sunt și anvelope pentru ambele. Instalarea lor corectă trebuie să asigure obținerea unei performațe și manevrabilități optime.

Și anvelopele pentru motociclete,asemenea celor pentru mașini, pot avea fie camere în interior sau pot fi fără camere. De asemenea, modelul benzilor de rulare poate fi diferit, de la un model complicat, cu multe caneluri și șine la unul total neted.

Indiferent de tip de motocicletă pe care îl aveți, fie una mică, de oraș sau un chopper de mare putere, veți găsi anvelopele potrivite pentru fiecare tip în magazinul nostru online.

Piese de schimb pentru o motocicletă sunt disponibile pe www.Autodoc24.ro

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/cum-puteti-alege-cele-mai-bune-anvelope-pentru-motocicleta-45695/

Most Read