MyRadioOnline.ro

Contagion, cu difuzare sâmbătă pe AMC, de la ora 13.55, prezintă omenirea în pericol de extincție. Dacă nu un semnal de alarmă, măcar un subiect de reflecție în aceste momente de

Contagion, cu difuzare sâmbătă pe AMC, de la ora 13.55, prezintă omenirea în pericol de extincție. Dacă nu un semnal de alarmă, măcar un subiect de reflecție în aceste momente de criză sanitară prin care trecem, thrillerul cu miză mai ales în această periodă este cât se poate de bine condus şi interpretat. Alături de acest film, iată ce titluri ne-au mai atras atenția din programul TV al zilei de sâmbătă.

Rubricile Filme la TV și Seriale TV va așteaptă pe cinemagia.ro cu oferta completă a canalelor de la noi.

Epidemia este prezentată realist din toate punctele de vedere în filmul Contagion, de la prima observare a virusului letal, până la încercările autorităţilor de a găși un leac sau de a-i diminua răspândirea, plus haosul iscat când miliarde de oameni din întreaga lume află că, o dată luat, inamicul invizibil poate ucide în câteva zile. Starurile sunt distribuite oarecum împotriva curentului: Paltrow are parte de o moarte oribilă, Jude Law este un blogger fariseic şi dezlănţuit, Matt Damon un tată de familie depăşit de situaţie şi aşa mai departe...

Programat inițial pe 26 iunie 2020, Top Gun: Maverick se amână până în decembrie. Până atunci, avem ocazia de a urmări pe canalul Paramount, de la 19:45, filmul Top Gun. Realizat la mijlocul anilor '80, într-o perioadă în care ecourile Războiului din Vietnam nu se stinseseră încă, Top Gun a avut la bază un scenariu elaborat cu sprijinul U.S. Navy, prin care se urmărea creșterea încrederii în armată a tineretului și a înrolărilor. A rezultat astfel una dintre cele mai cunoscute producții cinematografice americane de propagandă militară, cu tineri curajoși și rebeli ce-și risipesc energia în spațiile militare.

Regizorul Alejandro González Iñárritu e măreț - prin miza pe care a dat-o filmului Babel și viziune. Avem șansă de a urmări filmul sâmbătă seară, de la ora 20, pe postul Happy Channel. Iñárritu e dintre cei care visează grandios și îndrăznesc mult. Babel este un mozaic alcătuit din: piesă naturalistă (nuntă mexicană), docu-drama marocană (viață păstorilor de capre și inserția poveștii ce da curs întregii narațiuni), apoi piesă voyeurist- impresionistă, plină de nuanțe, atmosfera, fluiditate a senzațiilor, lumina - în această poveste se află pușcă- sinuciderii și a uciderii (povestea din Tokyo) și drama lui Susan și a lui Richard (Cate Blanchett și Brad Pitt). Trecerea de la o poveste la altă se face prin secvențe care anticipează următoarele, prima ponderând-o pe următoarea prin impact vizual, deși a două e deținătoarea mizei. Mai mult decât un film despre dificultatea comunicării - cum îl anunță titlul, Babel este un film despre disperare.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/filme-mari-prin-miza-ori-viziune-sambata-pe-micul-ecran-45667/

Most Read