MyRadioOnline.ro

2020 marchează o premieră în lumea filmului și deopotrivă în România. Se împlinesc 20 de ani de când studioul acreditat de Walt Disney Enterprises Inc. , Ager Film, a primit licența

2020 marchează o premieră în lumea filmului și deopotrivă în România. Se împlinesc 20 de ani de când studioul acreditat de Walt Disney Enterprises Inc. , Ager Film, a primit licența de difuzare și dublare a peliculelor Walt Disney Pictures/ Disney Pixar și Disney Channel, se vede intr-un comunicat remis Cinemagia.

Pentru a marca această premieră, iată principalele filme produse de studioul Wal Disney Pictures pentru care distribuitorii locali, respectiv Disney România, au cooptat unele dintre cele mai de succes vedete autohtone din lumea sportului/muzicii/televiziunii/politicii și științei românești.

Primul serial dublat în limba română este Aventurile lui Winnie de Pluș, fiind primul experiment de acest gen din România, studioul dublându-l în anul 1993, din distribuție făcând parte Mircea Diaconu (Iepure) și Florian Pittiș (Winnie de pluș).

1. Alin Oprea a interpretat în anul 2000 coloana sonoră în limba română a filmului Tarzan (1999)! „Pui de om” sau „Niciodată să nu îți pierzi speranța” sunt doar două dintre melodiile peliculei care au devenit șlagăre pentru fanii Disney

Membru al fostei trupe „Talisman" care este cunoscută cu piese precum „Atât de singur", „De ziua ta" , compozitorul și solistul vocal Alin Oprea s-a născut la 20 noiembrie 1971, la Turda. A studiat pianul și vioara la Școala de Muzică din Cluj și a cântat, de la 15 ani, în trupe rock din Cluj (Alpha Rock, Sin, Compact) și București (Sfinx Experience).

2. Dony și Mădălina Ghenea a fost cuplupe micul ecran! Cei doi artiști au intrepretat în limba română în anul 2006 și 2007 vocile personajelor Gabriella și Troy, iubite de milioane de adolescenți din România în musicalurile originale Disney Channel „Liceul Muzical” și „Liceul Muzical 2”.

Corneliu Constantin Donici (născut la 20 noiembrie 1981, în municipiul Brașov), cunoscut sub numele de scenă Dony, este un cântăreț și producător român de muzică pop-dance, care a lansat hit-uri  precum: „Hot Girls” (2011), feat Elena Gheorghe; „Temptation” (2010) feat David Deejay; „Sexy Thing” (2009) feat David Deejay, compoziții muzicale ce s-au făcut remarcate la nivel national și internațional. Acesta este cooptat de Disney România pentru a interpreta rolul lui Troy Bolton, starul echipei de basketball Wild Cats care - mânat de voința de a-și împlini visurile - descoperă că adolescența nu poate să confere unicitate și valoare dacă nu te-ai îndrăgostit măcar odată, iar în drumul său spre performanță descoperă că iubirea este cheia redescoperirii de sine.

Actrița Mădălina Ghenea și-a început cariera ca fotomodel la numai 15 ani, când a prezentat pentru celebrul creator Gattinoni. A participat la prezentări de modă în toată lumea - România, Italia, Germania, Japonia, Austria, Africa de Sud, Franța sau Spania. A jucat în filme precum: Zoolander (2016), alături de actori de renume precum Penelope Cruz, Owen Wilson sau Will Ferrell sau în Dom Hemingway (2013) alături de Jude Law. Cunoscuta actriță o dublează pe Gabriella, care - timidă odată cu intrarea sa la liceu - descoperă că poate să se exprime natural și firesc alături de băiatul care îi fură inima pentru totdeauna, Troy Bolton și cu care v-a împărtăși cei mai frumoși ani de liceu din viața sa.

3. În anul 2008 Giulia și Manuela Hărăbor au dublat în limba română două personaje din cunoscutul film original Disney Channel: Camp Rock/Tabăra de Rock (2008)

Giulia Anghelescu este considerată una dintre cele mai populare soliste de muzică ușoară a anilor 2000 din România, aceasta aducând un plus de valoare muzicii de la noi cu piese care au strâns milioane de vizualizuări pe Youtube: piesa „Nu” (2005) feat Dj Project; „Te-am ales” (2007), „Mi-e dor de noi” (2011), iar în anul 2008 câștigă trofeul viselor participând la emisiunea concurs „Dansez pentru tine”, difuzată de postul de televiziune ProTv. Aceasta și-a împrumutat vocea uneia dintre colegele din tabără de rock ale lui Mitchie, într-un rol episodic, se vede în comunicatul remis Cinemagia.

Manuela Hărăbor devine mentorul lui Mitchie, fiind mama și prietena sa cea mai bună, este cea care o v-a sprijini pe fiica sa să aleagă calea corectă în profund acord cu dorințele sale, aspect care ar trebui împărtășit de părinții tuturor adolescenților care sunt datori să le ofere libertul arbitru odraslelor lor. Actrița a debutat la vârsta de 4 ani, în filmul Veronica (1972) și a devenit cunoscută pentru rolul Siminei, din filmul Pădureanca (1987).

4. Ela Prodan, cunoscuta pentru rolurile sale din sitcomul de televiziune Divertis-Land of Jokes este vocea protagonistei Allie în producția originală Disney Channel - Liceul Avalon

Allie, fata nou-venită în oraș, este în culmea bucuriei când părinții săi, profesori specializați în legenda Regelui Arthur, îi spun că va învăța la liceul Avalon până își termină studiile. Însă o turnură spectaculoasă v-a schimba totul! Cu cât Allie cercetează mai adânc, cu atât e mai sigură că studiază la un Camelot modern. Va reuși ea oare să elucideze misterul liceului Avalon înainte ca Mordred să învingă iar? Toate acestea pot fi aflate numai în producția originală Liceul Avalon (2010).

5. Actorul de comedie George Mihăiță este dur și intransigent dublând vocea directorului Brenigan din producția originală Disney Channel Lemonade Mouth (2011)

În anul doi de facultate George Mihăiță a debutat pe marele ecran, alături de un alt tânăr coleg, Vladimir Găitan, în Reconstituirea (1968) lui Lucian Pintilie, film ce avea să devină unul de referinţă pentru cinematografia românească. De atunci, a jucat în peste 60 de filme, 30 de piese de teatru la televiziune și peste 50 de spectacole la Teatrul de Comedie, teatru al cărui director este începând din anul 2000.

6. Paula Chirilă - prezentatoarea emisiunii „Draga mea prietenă”, ce a fost difuzată de Kanal D - este vocea lui Jullie Lewis în pelicula Disney Channel Fată vs. Monstru (2012)

În anul 2013, Paula Chirilă moderează alături de Cristina Cioran emisiunea matinală „Draga mea prietenă” difuzată de Kanal D, ulterior este amfitrioana emisiunii „Mireasă pentru fiul meu” în anul 2016, aceasta fiind difuzată de Antena 1. Totodată a activat în emisiuni de divertisment (Divertis, AntiTalent etc.)

7. Corina Bud interpretează melodia de pe genericul filmului Kim Possible (2019)

Cântăreața pop/dance/R&B Corina a lansat piese ce s-au bucurat de notorietate în țară și în străinătate - „A ta” (2012), „Pernele moi” feat Pacha man (2013), „No sleepin” feat JJ (2010), piesele sale debutând pe primul loc în Romanian Top 100, fiind difuzate pe toate canalele media de profil (radio, televiziune, online), se mai vede in comunicat. Corina Bud a fost aleasă pentru a interpreta coloana sonoră a acestui film Disney Channel.

8. Gloria Melu, actrița din serialul pentru adolescenți Pariu cu Viața este vocea protagonistei Zed din filmul Disney Channel Zombi (2018)

Gloria Melu interpreatează în anul 2011 rolul Sofiei Drăgulescu în cunoscutul format „Pariu Cu viața” difuzat de ProTV, ce spune povestea de dragoste dintre Ioana Popa (Alina Eremia) și Andrei Anghel (Dorian Popa). Cei doi, Ioana și Andrei, sunt elevi în ultimul an la Colegiul Național de Arte din București. Sunt îndrăgostiți și fericiți.... sau cel puțin așa crede Ioana, până în momentul în care află ca a fost tinta unui pariu pus de Andrei și de un amic de-al său, Cristi (Raphael Tudor) la începutul anului școlar. Ceea ce nu înțelegea nimeni este faptul că Andrei s-a îndrăgostit cu adevărat de Ioana. Profund dezamăgită, Ioana își găsește refugiu în muzică, în trupa pop-rock Lala Band, un club de muzica înființat de noua profesoară de teorie muzicală, Raluca (Adela Popescu), fiica directorului. 20 de elevi talentați alcătuiesc trupa „Lala Band”, cu toții având în comun pasiunea pentru muzică, dorindu-și să creeze o trupă care să devine un fenomen în România.

9. Elena Gheorghe interpretează coloana sonoră a serialului Disney Channel – Elena din Avalor (2016)

Elena Gheorghe, artista pop ce a lansat piese de renume precum „Ecou”, „Disco Romancing”,  se transformă în „Elena din Avalor" și interpreteaza melodia „Timpul meu”, pentru care a filmat și un videoclip. Desenul a debutat pe micile ecrane pe 29 octombrie in acel an, iar cântăreața se declară cuprinsă de magia serialului. Animația spune povestea primei prințese cu origini latine, care - după ce își salvează regatul din mâinile unei vrajitoare - e nevoită să învețe să conducă regatul.

10. Lidia Buble interpretează melodia de pe genericului serialului animat Disney Channel – Povestirile Rățoiului (2018)

Cântăreața Lidia Buble interpretează melodia din genericul unui nou serial animat de comedie și aventură, Povestirile Rățoiului, ce a avut premiera la Disney Channel. Artista a înregistrat și un videoclip muzical dinamic, în stilul revistelor de benzi desenate cu celebrii Scrooge și Donald Duck și este disponibil pe Youtube și pe canalul TV Disney Channel.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/20-de-ani-de-magie-de-la-primul-film-disney-dublat-in-limba-romana-45661/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All