MyRadioOnline.ro

Seara de miercuri e deschisă pe micul ecran de filmulA Star Is Born, cu Lady Gaga și Bradley Cooper protagoniști, difuzat de HBO de la 17.45. Alături de această producție,

Seara de miercuri e deschisă pe micul ecran de filmulA Star Is Born, cu Lady Gaga și Bradley Cooper protagoniști, difuzat de HBO de la 17.45. Alături de această producție, și alte titluri cu subiecte cu greutate se difuzează la TV. Bineînțeles, fiind 1 aprilie, canalele de la noi oferă și multe comedii în această zi. E suficient să consultați rubrica Filme la TV de pe Cinemagia pentru a vedea oferta completă.

Filmul A Star Is Born vorbește, pe de o parte, despre o dragoste devotată și curată iar pe de alta surprinde esența lumii artiștilor și scenei, în care - oricât ai fi de talentat - nu este suficient; în același timp, și pentru starurile consacrate care se confruntă cu probleme, eșecul pândește insidios. Personajul lui Bradley Cooper este dedicat partenerei la fel de mult precum e dedicat chitarei și scenei, iar sentimentul e reciproc. Filmul nu caută nici derapaje morale, nici sentimente complexe. Este o poveste caldă de iubire, în locul unde iubirea de obicei înseamnă doar un simplu cuvânt aruncat în vânt. Filmul prezintă așadar o poveste de dragoste idealizată, plasată în lumea industriei muzicale, o poveste în care personajele respectă valori tradiționale (familia, fidelitatea, corectitudinea), ceea ce e surpinzător tinând cont de mediul în care evoluează.

Premiat în 2018 la Cannes cu trofeul pentru Cel mai bun scenariu, Lazzaro felice - filmul italiencei Alice Rohrwacher, proogramat miercuri seară pe postul CineMAX, de la ora 21 - este una dintre cele mai lăudate producţii de festival recente. Parte mesianic, parte realism fantastic, filmul îl are în centru pe Lazzarro, un tânăr de vreo douăzeci de ani și argatul satului, singurul „normal” din comunitate. Ieșit din cutumele locului și dintr-o integrare în vreun tipar, are un aer mesianic. Totodată, seamănă cu tanărul din „Concurs" sau cu Vasile din „Faleze de nisip” ale lui Daneliuc, oamenii care își apără principiile și binele indiferent de apucăturile celor din jur. Și aici începe fantasticul. Scăpat printr-o minune dintr-un accident fatal, Lazzaro se trezește viu. Aici trimiterea la Biblie, cu Lazăr cel înviat din morți, e evidentă. Însă lumea în care Lazăr învie are o problemă: au trecut douăzeci de ani, iar consătenii lui trăiesc ca vagabonzi la marginea orașului. Va reuși Lazăr, cu bunătatea lui, să le schimbe viața în bine?

HBO programează miercuri noapte, de la ora 00:25, documentarul emoționant Caisă, al regizorului Alexandru Mavrodineanu. Caisă expune într-un mod captivant atât relația imprevizibilă dintre un antrenor de box și cel mai bun elev al său, cât și luptele care se dau dincolo de ring. „Caisă dezvăluie o perspectivă tulburătoare asupra societăţii româneşti, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general şi oferă unor tineri un refugiu şi o şansă,” (motivația juriului Astra Film Festival). Cineastul Alexandru Mavrodineanu a mai regizat scurtmetrajele Muzica în sânge și Lecția de Box și documentarul Omul pasăre, în colaborare cu HBO.

De la 00:55, CineMAX difuzează Vox Lux, cu Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Stacy Martin. Sub îndrumarea unui manager (Jude Law) și însoțită de sora sa loială, Celeste intră în mecanismul industriei muzicale, care începe să o transforme dintr-o tânără simplă într-un produs comercial. Povestea merge pe fast forward în anul 2017. Celeste (Natlie Portman) este de nerecunoscut. Blazată, cu vicii și nevroze, Celeste la treizeci și ceva de ani este o bombă cu ceas, una care dă impresia că se îndreaptă spre prăpastie.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/de-1-aprilie-filme-serioase-la-tv-45643/

Most Read