MyRadioOnline.ro

Micul ecran oferă în seara de vineri, 27 martie, cel puțin trei motive să ne refugiem în fața TV-ului. Cinemagia recomandă trei filme programate seara aceasta, dar vă amintește că

Micul ecran oferă în seara de vineri, 27 martie, cel puțin trei motive să ne refugiem în fața TV-ului. Cinemagia recomandă trei filme programate seara aceasta, dar vă amintește că puteți consulta rubricile Filme la TV și Seriale TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Astfel, vineri, 27 martie, de la ora 21:00, CineMAX difuzează celebrul film Suspecți de serviciu/The Usual Suspects (1995). Personajul Keyser Söze este, în The Usual Suspects (1995), un soi de avatar al diavolului. Un personaj fictiv și principalul antagonist din filmul The Usual Suspects (1995), scris de Christopher McQuarrie și regizat de Bryan Singer. Conform lui Roger Verbal Kint, ologul aparent nătâng, înzestrat cu un talent deosebit de a concepte planuri ingenioase dătătoare de grele dureri de cap bancherilor și polițiștilor, Söze e un lord al crimei, ale cărui duritate și influență au devenit legendare în rândul poliției și gangsterilor. Faima îl precedă și sigur ar putea să seducă. Personajul a fost inspirat de criminalul din viața reală John List și de personajul unui informator KGB alunecos din thrillerul de spionaj No Way Out.

Antena 1 difuzează tot vineri seară, dar de la ora 22:15, Ziua Z: Apocalipsa/World War Z (2013). Este un thriller trepidant, spectaculos, cu elemente horror ce garantează sperieturi zdravene spectatorului, chiar în absenţa scenelor extrem de sângeroase. Abordarea realistă face totul plauzibil, şi prin asta mult mai terifiant, Ziua Z: Apocalipsa părând un film de război cu substrat epidemiologic (Al Treilea Război Mondial?), în care cad guverne, sunt devastate zone întegi, iar oamenii decimaţi. Dacă în White Zombie (1932), un vraci voodoo - jucat de Bela Lugosi - oferea o poţiune magică lui Madeline (Madge Bellamy), ce o transforma pe tânără într-un zombi, plasând cauza zombificării în zona ocultă, iar în Night of the Living Dead (1968) zombificarea era de natură soft SF - cauzată de contaminarea radioactivă, şi în City Of the Living Dead (1980) motivul avea rădăcini mistice (sinuciderea preotului deschide porţile Iadului şi mortii revin la viaţă), în Ziua Z: Apocalipsa 3D nu e clar motivul acestei transformări a oamenilor. În imaginile de tip arhivă difuzate la începutul thrillerului se vehiculează ca posibile cauze poluarea şi schimbarea condiţiilor de mediu, răspândirea făcându-se prin intermediul comerţului cu organe de pe piaţa neagră şi al refugiaţilor, ceea ce ar putea duce cu gândul la un mesaj subliminal al filmului - lăcomia şi incapacitatea guvernelor a dus la această situaţie de criză globală.

Porția de sex-appeal vine la ora 01:55, pe Paramount Channel, de la Margot Robbie, cea care îl va seduce pe Lupul de pe Wall Street, devenindu-i apoi soție. The Wolf of Wall Street este despre dezlănţuita lume a jocurilor la bursă din anii '80 şi '90. Scenariul lui Terence Winter (The Sopranos, Boardwalk Empire) se bazează pe memoriile scrise de fostul broker Jordan Belfort, acesta neezitând să descrie cu lux de amănunte petrecerile fastuoase şi dezmăţurile cu droguri, stripteuse, saltimbanci (şi multe altele) care îl ajutau să cheltuie milioane de dolari obţinute ilegal. Unele voci l-au criticat pe regizorul Scorsese că şi-ar fi transformat filmul într-o celebrare a excesului şi nu într-o satiră a unei perioade ce a dus la criza economică mondială.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/film-etalon-pandemie-si-sex-appeal-vineri-la-tv-45607/

Most Read