MyRadioOnline.ro

Răspândirea coronavirusului a dus la cifre alarmante ale morților pe întreg cuprinsul globului. Veștile bune vin însă din direcția căilor creative pe care le-au găsit unii pentru a aduce confort persoanelor

Răspândirea coronavirusului a dus la cifre alarmante ale morților pe întreg cuprinsul globului. Veștile bune vin însă din direcția căilor creative pe care le-au găsit unii pentru a aduce confort persoanelor aflate în izolare forțată la domiciliu.

Publicația Deadline scrie că fragmente din filme clasice au fost și continuă să fie proiectate serile pe pereții clădirilor din Roma. Până acum s-au difuzat segmente din Dead Poets Society, Billy Elliot, Cinema Paradiso, La dolce vita, Der Himmel über Berlin, Miracolo a Milano, The Great Dictator și The AristoCats. Efortul de proiectare a fost făcut de organizatorii secțiunii independente Alice nella Città a Festivalului de Film de la Roma.

Organizatorii au invitat oamenii din toată Italia să proiecteze filme, în măsura în care pot face acest lucru, pe clădirile vecine. Proiecțiile încep la ora locală 22, scopul acțiunii fiind ca oamenii „să adoarmă cu o inimă mai ușoară după aceste zile solicitante, mulțumită împărtășirii unui moment dedicat urmăririi de scene din filmele pe care le iubesc cel mai mult”.  

Italia este una dintre țările cel mai grav afectate de coronavirus, cu un număr de morți de aproape două ori mai mare decât cel raportat de China - 6077 morți în Peninsula Apeninică, față de 3277 în China.

 
 
 
View this post on Instagram

Mandando mucho amor ❤️ Sending so much love

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) onMar 23, 2020 at 4:25am PDT

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/italienii-proiecteaza-fragmente-din-filme-clasice-pe-peretii-cladirilor-din-45587/

Most Read