MyRadioOnline.ro

Micul ecran oferă surpize plăcute în seara de marți, cu filme clasice și filme-etalon, alături de horror-uri care aduc sperieturi zdravene. Cinemagia prezintă cele mai interesante titluri din

Micul ecran oferă surpize plăcute în seara de marți, cu filme clasice și filme-etalon, alături de horror-uri care aduc sperieturi zdravene. Cinemagia prezintă cele mai interesante titluri din programul acestei seri. Iată, în continuare, despre ce producții este vorba.

Șoferul de taxi/Taxi Driver (1976) e programat marți seară, de la ora 21.30, pe canalul Cinemax 2. E un film de referință atât pentru istoria cinematografiei cât și pentru filmografia lui Robert De Niro. Acesta este în film un justiţiar neconvenţional, Travis Bickle. E un tip cu un nume bizar, care poartă din când în când o freză cu creastă - se poate să fie veteran din Vietnam - care vorbeşte singur, pierde timpul prin cinematografe dubioase cu filme porno şi din când în când încearcă să îndrepte lumea omorând hoţi mărunţi sau salvând prostituate de 12 ani. Erou simbolic de film, fără să fie genul simpatic.

Horror-ul Misterul gemenilor/The Unborn e programat marți noapte la AMC, de la 01.55. The Unborn oferă un șir de sperieturi zdravene, numai bune de experimentat în mediul sigur al casei noastre - un paralitic prinde viteză în patru labe iar un puști e folosit pe post de suport de cuțit de către maleficul Barto, un dibbuk. În trecut, Barto a fost un puști evreu ucis într-un experiment dintr-un lagăr de concentrare german.

Touch Me Not, primul film regizat de o româncă selectat în competiţia festivalului de la Berlin și câștigător al Ursului de Aur, e programat de HBO marţi, 24 martie, de la ora 02:10 noaptea. Încă de la primul cadru, în care camera explorează de aproape trupul gol al unui bărbat, fără să ocolească organele genitale, ştii că nu vei avea de-a face cu ciorba şi faianţa veche familiare cinema-ului românesc. Prin această abordare a trupului uman, Adina Pintilie explorează relaţia noastră cu trupul (al nostru sau al altora), dar şi modul cum ne privim cu propriii ochi şi ne judecăm pe noi înşine sau unii pe ceilalţi. Mai mult decât un film despre intimitate, aşa cum a fost etichetat proiectul încă din zorii producţiei începute în primii ani ai acestui deceniu, Touch Me Not este o invitaţie la autoanaliză.

 

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/filme-de-referinta-explorarea-relatiei-noastre-cu-trupul-si-horror-marti-45585/

Most Read