MyRadioOnline.ro

Lucratul de acasă are avantajele sale - nu mai stăm în trafic și nu mai pierdem câte două ore pe drumul plin de noxe până la birou. Cinemagia vede partea bună

Lucratul de acasă are avantajele sale - nu mai stăm în trafic și nu mai pierdem câte două ore pe drumul plin de noxe până la birou. Cinemagia vede partea bună a statului acasă, această măsură recomandată de guvernanți în lupta cu coronavirusului: cele două ore câștigate din limitarea deplasării la birou să le folosim pentru a vedea un film bun pe micul ecran.

Iată ce ne propun canalele de la noi luni, 23 martie:

Fiicele doctorului March/Little Women, versiunea din 1994, cu Winona Ryder, Susan Sarandon, Kirsten Dunst, Claire Danes și Christian Bale în rolul lui Laurie se difuzează seara aceasta pe Cinemax 2, de la ora 21:30. Dacă nu ați prins la cinema ecranizarea lansată pe marile noastre ecrane în februarie, cea cu Saoirse Ronan în rolul Jo March, un alter ego al scriitoarei Louisa May Alcott, e momentul să vedeți versiunea din 1994, în care Winona Ryder joacă rolul Jo March. Povestea este despre curajul femeilor de a sfida presiunile sociale și de a lupta pentru independență, în ciuda discriminărilor și a mentalității închistate în stereotipuri misogine ale epocii scriitoarei. „Antidotul” îl reprezintă chiar pasiunea și ambiția, setea de cunoaștere și afirmare, precum și o viaţă interioară vibrantă, cu care protagonistele reușesc să se evidențieze într-o lume a bărbaților.

Pamela Anderson și Udo Kier vor evolua seara aceasta în distopia SF Barb Wire, pe canalul AMC, de la ora 22.00. Întreaga țară e în stare de urgență (și în film). Fostul Congres american guvernează acum prin metode fasciste. Mai există un singur oraș liber. Steel Harbour, sediul Rezistenței. Este orașul lui Barb Wire, proprietara clubului de noapte Hammerhead. când fostul ei iubit îi cere o favoare, Barb se trezește implicată într-un complicat joc politic. Acum, e forțată să ia partea cuiva...

Claustrantul 10 Cloverfield Lane (2016), un SF-mistery, e difuzat diseară de Paramount Channel, de la ora 22:50. Michelle, personajul lui Mary Elizabeth Winstead (Huntress din Birds of Prey) ajunge - fără să îşi mai amintească cum anume - în buncărul subteran al lui Howard (John Goodman), care o informează că afară a sosit Apocalipsa. Femeia e o victimă sau chiar e protejată de Howard? Senzației sufocante pe care o dă spațiul claustrofobic în care are loc acțiunea, se adaugă tensiune și fiori, plus permanenta dilemă - ce este real și ce nu. Chinuitoare și pentru spectator, care caută explicații simultan cu protagonista, Michelle (Mary Elizabeth Winstead). Spectatorul, mai mult decât protagonista încearcă să deslușească dacă însăși ceea ce percepe eroina e real, sau nu. Ne-am surprins urmărind atent mimica lui John Goodman (oricum cadrele sunt strânse) pentru a pătrunde în mintea lui Howard, care e - de altfel - personajul determinant, activ şi cel mai complex al filmului, un cumul paradoxal. Are pregătire militară, a lucrat în Marină, și-a construit un buncăr subteran perfect funcțional. E pregătit pentru orice fel de atac, chiar pentru apocalipsa chimică pe care o tot invocă.

Super 8 (2011) trezeşte în noi starea de bine pe care am simţit-o când eram mai mici privind filmulE.T. Extraterestrul. Atmosfera filmului, faptul că personajele principale sunt copii, care ajung la un moment dat să comunice cu o creatura extraterestră (ce face ravagii în orăşelul lor), apropie Super 8 de clasicul lui Spielberg.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/claustrare-distopii-emancipare-feminina-luni-pe-micul-ecran-45579/

Most Read