MyRadioOnline.ro

Iubitorii de film nu vor mai putea să urmărească pe marele ecran cele mai recente producții lansate în țara noastră, începând de miercuri, 18 martie.

Până la această dată, cinematografele

Iubitorii de film nu vor mai putea să urmărească pe marele ecran cele mai recente producții lansate în țara noastră, începând de miercuri, 18 martie.

Până la această dată, cinematografele private, din mall-uri, funcționau cu respectarea unor măsuri sporite de igienă - dezinfectarea la intervale mai scurte a tuturor suprafețelor de contact, punerea la dispoziția spectatorilor de dispensere cu dezinfectant, vânzarea de maxim 100 bilete per sală, dispunerea spectatorilor în săli la distanță unii de alții.

„Se suspendă toate activitățile culturale [...] și de divertisment”

Măsura de închidere a tuturor cinematografelor, anunțată pe 17 martie, face parte din efortul guvernanților de a stopa propagarea coronavirusului pe teritoriul țării noastre.

Iată cum este formulată măsura, pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne: „Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”. Activitatea cinematografelor intră în categoria „divertisment”. Pe de altă parte, decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, emis de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial al României, stipulează - printre altele - „Închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociațiilor și ale altor localuri publice” - prin termenul de „local public” putând să înțelegem referirea la cinematografe.

Iată ce anunță pe site-ul oficial Cinema City Romania, cel mai mare exploatator de săli de cinema din România: „Viața bate filmul. Sunt momente în care noile lansări, covoarele roșii, premiile și starurile mai pot aștepta... De aceea, pentru siguranța dumneavoastră, cinematografele noastre vor fi închise începând cu 18 martie, pentru o perioadă nedeterminată de timp, în acord cu Decretul nr. 195/16.03.2020 al Președintelui României privind instaurarea Stării de Urgență și Decizia CNSSU din 17.03.2020. Biletele deja achiziționate pot fi rambursate prin intermediul Serviciului Clienți la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vă mulțumim pentru înțelegere, vă recomandăm să respectați toate măsurile de siguranță stabilite de autorități și încheiem cu o promisiune familiară cinefililor: Va urma...”.

Ca urmare a instaurării stării de urgență și a măsurilor impuse de Guvernul român pentru a preveni raspândirea virusului Covid 19 (coronavirus), rețeaua Cineplexx România anunță - la rândul ei - că „va închide cele patru cinematografe pe care le operează începând din data de 18 martie până la noi reglementări. Este vorba despre locațiile Grand Entertainment, Cineplexx Titan, Cineplexx Satu Mare și Cineplexx Sibiu, iar finalizarea cinematografului de la Târgu Mureș este amânată pe o perioadă nedeterminată”.

Movieplex, rețeaua Happy Cinema și Hollywood Multiplex au fost închise, de asemenea, după ce - cu o săptămână înainte - se înregistraseră scăderi cu până la 80% a numărului de spectatori. În săptămâna 9-15 martie, numărul total de admisii s-a ridicat la 62.100. Cu o săptămână înainte totalul a fost de aproape 260.000, în scădere cu 13% faţă de săptămâna anterioară. Practic, epidemia a aruncat reţeaua de cinematografe la nivelul de acum 13 ani, anunța Cinemagia săptămâna trecută.

În acest moment, răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 s-a făcut la nivelul a peste 150 de țări, în care aproximativ 160.000 de persoane au fost infectate și peste 5.800 au decedat. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că ne confruntăm cu o „pandemie“, la data de 11.03.2020.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/toate-cinematografele-din-romania-au-fost-inchise-miercuri-18-martie-pe-o-45547/

Most Read