MyRadioOnline.ro

Harvey Weinstein, cu doi ani în urmă unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, a aflat astăzi că va petrece nu mai puţin de 23 de ani în închisoare,

Harvey Weinstein, cu doi ani în urmă unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, a aflat astăzi că va petrece nu mai puţin de 23 de ani în închisoare, după ce pe 25 februarie a primit verdictul "vinovat" în urma a două acuzaţii de abuzuri sexuale.

Conform The New York Times, verdictul este extrem de semnificativ pentru mişcarea #MeToo, care la sfârşitul lui 2017 a ajuns unul dintre cele mai fierbinţi subiecte în presă şi pe reţelele de socializare după ce zeci de femei au făcut acuzaţii publice la adresa lui Weinstein. Fostul producător ar fi putut primi o pedeapsă minimă de cinci ani, dar un judecător din statul New York a considerat faptele sale mult prea grave, pedeapsa finală ridicându-se la 23 de ani.

Decizia a venit după ce mai multe victime ale lui Weinstein au dat mărturii emoţionante despre daunele psihologice suferite după atacurile producătorului. Miriam Haley, care l-a acuzat pe Weinstein ca a forţat-o să-i facă sex oral în 2006, a spus: "Mi-a violat încrederea, trupul şi dreptul personal de a refuza avansuri sexuale".

În pledoaria ei, procuroarea Joan Illuzzi a semnalat faptul că multitudinea de acuzaţii, cea mai veche datând din 1978, când Weinstein avea doar 26 de ani, stă dovadă că acesta "a dus o viaţă marcată de abuzuri împotriva altora, sexuale sau de altă natură". Mai bine de 90 de femei l-au acuzat pe producător de comportament inadecvat, de la hărţuire la abuz sexual şi viol.

Sursă foto: The New York Times

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/harvey-weinstein-condamnat-la-23-de-ani-de-inchisoare-45505/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All