MyRadioOnline.ro

No Time to Die, cel de-al 25-lea film Bond, programat pentru lansarea în luna mai, va fi amânat șase luni, pentru o premieră în noiembrie. Pe fondul riscurilor generate de

No Time to Die, cel de-al 25-lea film Bond, programat pentru lansarea în luna mai, va fi amânat șase luni, pentru o premieră în noiembrie. Pe fondul riscurilor generate de coronavirus, Studiourile MGM, Universal și producătorii Michael G Wilson și Barbara Broccoli au anunțat reprogramarea pentru noiembrie a filmului.

În contrapartidă, Studiourile Disney și Paramount nu au modificat până acum nicio lansare. „Situația este fără precedent”, scrie publicația The Hollywood Reporter și e provocată de faptul că 70.000 de cinematografe din China au fost închise, iar mersul la cinema a scăzut dramatic în teritorii precum Coreea de Sud și Italia.

În consecință, filmul No Time To Die va fi lansat în Marea Britanie pe data de 12 noiembrie 2020, lansarea din Statele Unite va avea loc pe 25 noiembrie 2020, iar în celelalte țări datele urmează să fie anunțate. România se raliază acestei decizii globale, se vede într-o notă informativă remisă redacției Cinemagia.

No Time To Die, care a avut un buget de producție de 250 milioane de dolari înainte de investiția în publicitate, pare să fie un lup singuratic cât privește decizia de amânare a lansării. O veste liniștitoare pentru deținătorii de cinematografe, aflați într-o competiție tot mai acerbă cu platformele de streaming, comentează THR. De altfel, și Forum Film Romania, distribuitorul oficial al filmului No Time To Die în țara noastră, asigură că pentru celelalte filme pe care le aduce în România, de la alte studiouri - Mulan, Black Widow, Artemis Fowl, Soul, Candyman și Jungle Cruise - datele de lansare rămân neschimbate. THR scrie și că la alte blockbustere - precum Furios și iute 9, al Universal Pictures, ori A Quiet Place: Part II, de la Paramount Pictures - data premierei rămâne nemodificată.

Înțelegem că No Time To Die este un film de importanță vitală pentru studioul MGM. O sursă din domeniul financiar a spus publicației mai sus menționate că pierderile la box office pentru No Time To Die ar fi de o pătrime din totalul câștigurilor estimate în condiții normale de vizionare. Dacă s-ar păstra data de lansare, coronavirusul ar face ca No Time To Die să câștige - în cel mai bun caz - 750 de milioane de dolari, față de 1 miliard preconizat inițial.

„Afacerea cu filme e, în același timp, globală și locală. Toate cinematografele din SUA și Canada, plus marea majoritate a cinematografelor din lume rămân deschise, cu importante vânzări de bilete”, declară reprezentanții The National Association of Theatre Owners. „Decizia de a amâna lansarea filmului James Bond No Time to Die este singulară pentru companie și pentru seria de filme”. E „o situație cu totul neobișnuită”, scrie și analistul de box office al Comscore - Paul Dergarabedian.

Articol preluat de pe http://www.cinemagia.ro

https://www.cinemagia.ro/stiri/o-situatie-cu-totul-neobisnuita-lansarea-no-time-to-die-se-amana-45461/

Most Read